Tidigare har klubben förlorat målvakten Joshua Wicks och mittbacken Daniel Jarl. Nu står det även klart att den 31-åriga högerbacken Isa Demir lämnar blivande AFC Eskilstuna.

Det var inför säsongen 2016 som AFC värvade backen och han spelade totalt 20 matcher i superettan, varav 18 från start.

Anledningen till att han lämnar ska i stora delar vara på grund av att Özcan Melkemichel även han lämnat klubben,

– Jag har gjort mitt där och ser ingen framtid i AFC. Att Özcan Melkemichel har lämnat är självklart något som påverkat. Sedan vet jag hur det fungerar när man kommer upp en division, då jag var med och förde upp Syrianska till Allsvenskan. Det blir väldigt fokus på att försvara sig hela tiden. Jag är en offensiv ytterback som föredrar att spela i ett offensivt lag. Jag gillar lag som har mycket bollinnehav. säger Isa Demir till Fotbolltransfers.com.

Enligt uppgifter till Fotbolltransfers ska det vara flera klubbar i superettan som hört av sig. Det ska även finnas konkret intresse från turkiska klubbar.

– Jag är öppen för förslag och tar det som det kommer. Om det sedan blir allsvenskan, superettan eller division 1 till nästa säsong spelar kanske inte så stor roll för mig. Det är viktigare att det blir en klubb som gärna vill uppåt eller är i toppen av sin serie. Det motiverar mig mer än själva valet av serie, säger han.