Suddenseger för Linden mot Grums

Mindre än halvminuten in på förlängningen skipades rättvisa i Sméhallen. Oscar Pettersson rakade i tom bur in 2-1 för Linden och satte stopp för Grums långa segersvit.

Det blev till slut en seger för Linden mot Grums, men först efter förlägning.

Det blev till slut en seger för Linden mot Grums, men först efter förlägning.

Foto: Anders Nilsson

Ishockey2019-11-06 21:53

– Ett av mina enklaste hockeymål. Pucken låg ju fri sedan Johan (Cederberg) jobbat fram den i läge, myste segerskytten.

Oscar missade senaste matchen på grund av sjukdom och var nu på hugget igen. Hans främsta uppgift är ju att producera men han är inte riktigt nöjd med utdelningen hittills. Fem "pytsar" lär i alla fall bli fler.

När "OP" pillrade in segermålet sattes punkt för en dramatisk tillställning som länge såg ut att gå i moll för nykomlingen.

Tack vare en närmast sanslös avslutning i spel sex mot fyra lyckades hemmafavoriterna inför 318 åsyna vittnen kvittera i slutminuten. Hugo Ollila var sist på trissan när hela sextetten tryckte på.

Sista tredjedelen blev den spelmässigt sämsta. Intensitet och tempo gick ner men det blev då de båda fullträffarna inom ordinarie speltid.

I power play tog värmlänningarna ledningen redan efter en halvminut. Jesper Norbäcks skott satt otagbart i Anders Olssons högra kryss och det såg länge ut att bli en vinstpuck. Men så blev det alltså inte.

– Vi borde ha avgjort tidigare men jag är nöjd med två pinnar. Det var i alla fall ett topplag vi mötte. En riktig krigarinsats och det känns just nu väldigt uppåt. Det enda jag kan klaga på är att vi inte lyckas riktigt i power play. Där finns det mer att hämta, summerade tränare Jocke Lundholm.

Tråkig hockey bara för att första 40 slutade mållösa? Tvärtom!

Chanserna duggade tätt - de hetaste skapade hemmalaget - och det var endast tack vare två eminenta burväktare som höll sina kassar rena från nätrassel. Lindens keeper Anders Olsson är i sitt livs form och fick på nytt utmärkelse som bäst i laget. Han hade varit värd att hålla nollan, skottet han släppte förbi sig var otagbart.

– Ja, det går verkligen bra nu, log 24-åringen i omklädningsrummet. Och riktigt, riktigt skönt att vi också vann.

Och så fortsatte han:

– Börjar det inte bli lite tjatigt att prata med mig nu?

Definitivt inte om han fortsätter att spela på samma briljanta nivå. Den gode Olsson får nog finna sig i fler intervjuer ...

God hjälp emellertid åter av hela uteförsvaret och framåt fanns det gott om plusfaktorer. Inte minst Stefan Gråhns som gjorde  sin hittills främsta match i Lindendressen.

Nästa uppgift i Hockeyettan blir ett annat topplag i serien. Det handlar om bortais mot Lindlöven på söndag.

En ny rysare måhända?

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!