Tack vare en drömfrispark från Christian Miljevics vänsterfot kunde AFC lämna Västkusten med en poäng i förra omgångens möte med Varberg. På lördag blir det småländskt besök när Jönköping Södra gästar Tunavallen. Med i truppen finns då lagets nye anfallare Bajram Ajeti.

– Jag är väldigt glad över att ha skrivit på för AFC. Det är en bra och spännande klubb. Jag har blivit väl mottagen av alla så det känns bra, säger 29-åringen.

Norrmannen, som senast tillhörde Brommapojkarna i Allsvenskan, har varit i Eskilstuna i en vecka och anfallaren har redan gjort avtryck. Under tisdagen spelade AFC mot Gefle i U21-Allsvenskan och Ajeti stod för två av målen i 3–0-segern.

Artikelbild

Nya anfallaren i AFC, Bajram Ajeti, går direkt in i truppen som möter Jönköping under lördagskvällen. Här syns han i duell med Kerfala Cissoko under fredagens träning.

– Det är alltid skönt att göra mål. Sen kvittar det om det är i en U21-match eller med A-laget. Det var längesedan jag spelade match så det var skönt att komma i gång igen.

Varför lämnade du Brommapojkarna?

– Det är en invecklad historia. Allt började bra och jag blev erbjuden ett tvåårskontrakt. Men de har en speciell tränare och vi kom inte så bra överens. Det ledde till att jag blev ganska dåligt behandlad av klubben och fick varken träna eller spela med laget. Till slut blev situationen ohållbar så jag beslutade mig för att bryta kontraktet och gå.

Du hade erbjudanden från många klubbar, bland dem flera Allsvenska. Varför valde du AFC?

– Det kändes rätt. Jag kände mig väldigt önskad av både tränare och sportchef. Jag vill vara med på något positivt och kanske gå upp med AFC, säger Ajeti.

AFC har haft stora problem med målskyttet, framför allt på slutet. Känner du någon press att leverera?

– Nej, ingen direkt press, men jag är ju värvad för att göra mål. Jag vet vad jag kan och vad som förväntas av mig. Jag har sett att laget knappt släpper in mål och klarar vi att hålla det samtidigt som vi får in lite fler bollar så tror jag vi har en god chans att gå upp.

På lördag står alltså Jönköping för motståndet. Ett lag som norrmannen inte har superbra koll på.

– Det enda jag vet om dem är att de var ett av lagen som ville ha mig när jag lämnade BP. Men det gäller att vi spelar bra, det är tajt i toppen av tabellen. Ska vi vara med och slåss om uppflyttning gäller det att vi vinner, säger Ajeti.

Till matchen mot Jönköping får AFC tillbaka tre starka kort som var avstängda senast.

Det handlar om Anel Rashkaj, Ibrahim Blati Toure och Kadir Hodzic.

Däremot är Wellyson osäkert startande.

– Han fick en smäll på foten under torsdagen och det är tveksamt om han kan vara med i truppen, säger tränaren Nemanja Miljanovic.

Vad säger du om er nya anfallare från Brommapojkarna?

– Han känns vass och är bra tränad. Det känns bra att vi har fler alternativ att välja på framåt, säger AFC-tränaren inför den viktiga hemmamatchen på Tunavallen.

Avspark är klockan 18.00 på lördagen och självklart kan du följa direkt hur det går via vår livechat på ekuriren.se.