Omar Eddahri och hans AFC Eskilstuna tar sig an IFK Göteborg hemma på Tunavallen i kväll. Foto:

"Jag är som ett barn när jag spelar"

Fotboll

Efter den magiska vändningen i Örebro i torsdags är tongångarna uppåt i AFC Eskilstuna, likaså lever hoppet om fortsatt existens i Allsvenskan. För lagkaptenen Omar Eddahri som senast stod för två fullträffar har året inneburit en hel del nya uppgifter samtidigt tackar han sitt bollplank.

— Han har varit som en mentor för mig, säger AFC:s stjärna.

Några dagar har gått sedan AFC Eskilstuna vände och vann på Behrn Arena i Örebro. När drygt tio minuter återstod såg ut som att den förre AFC-spelaren och Eskilstunakillen Filip Rogic skulle bli matchhjälte för sitt ÖSK. Då var det nog få som trodde på en vändning.

— Vi gjorde en bra match där alla visade karaktär hela vägen. Det var viktigt med tre poäng och känna att hoppet fortfarande lever, säger Omar Eddahri.

Och ledningsmålet av Eddahri i den 85:e matchminuten som betydde 3–2 till AFC har gett många positiva reaktioner. Konstmålet kan säkert bli utsett till årets mål i Allsvenskan.

— Ja, en del brukar säga att jag bara gör snygga mål men denna säsong har jag blandat lite, några enkla och några lite svårare. Men det är något jag drivs av för jag är som ett barn när jag spelar. Jag gillar att dribbla och vara en publikspelare, säger Eddahri.

Samtidigt under intervjun kommer tidigare Örebrospelaren men numera AFC-högerbacken Daniel Björnquist förbi. Han stannar till.

— Äh, det där målet var bara flyt, det var ju rena vilda västern, säger han och skrattar.

Men i kväll är det allvar igen. AFC möter ett IFK Göteborg som har haft det motigt den senaste tiden. Laget har inte en seger på de fem senaste matcherna.

— Tråkigt svar kanske, men det kan inte vara annat än att vi tar en match i taget och så får vi se var det landar, säger AFC-kaptenen som själv känner att han växt med lite andra ansvarsområden under året.

— Det innebär ett stort ansvar att vara lagkapten. Men det har varit mycket som varit annorlunda i år, både med det defensiva jobbet och min roll ute på planen. Jag känner att jag har tagit det på ett bra sätt och anpassat mig.

Han fortsätter:

— Sedan har jag fått mycket hjälp av Azad (AFC Eskilstunas sportchef Azad Budak). Han ska ha mycket cred. Vi pratar mycket och analyserar mitt spel tillsammans. Han har haft mig sedan jag kom tillbaka till fotbollen och han har följt mig för varje steg. Han kan mig utan och innan. Vi jobbar, filar och tittar på detaljer så att jag kan hjälpa laget så mycket som möjligt, precis som jag gjorde i senaste matchen mot Örebro.

I AFC är alla tillgängliga för spel förutom skadade Gustav Jarl och IFK Göteborgslånet Abdul Razak som skadade (fotled) sig under lördagens träning.

— Han gled framåt med foten så vi får se hur illa det är, säger AFC:s naprapat Victor Aastrup.

Matchen kan du som vanligt följa i vår liverapportering på ekuriren.se. Matchstart 19.00 på Tunavallen.

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

AFCSportfotboll
Relaterat

Mest delat denna vecka