Under lördagsmatchen mot Kärra får Jessica Dickfors chans att visa upp sig igen för hemmapubliken i Stiga Sports Arena. Foto:

Jessica Dickfors efter comebacken: "Lång väg kvar"

Handboll

Efter nästan ett års frånvaro gjorde Jessica Dickfors comeback för Guif mot Hellton i söndagens förlustmatch. Även om det bara blev några minuters spel var matchen ändå en liten seger för högernian.

— Jätteroligt att vara med igen. Men jag har ganska lång väg kvar dit jag känner att jag vill vara, säger hon.

Det var under februari förra året som Jessica meddelade att hon tar uppehåll från handbollen då hon och Robin Andersson Dickfors väntade sitt andra barn.

— När jag kom tillbaka i Guif efter graviditeten med Anna var hon fyra månader. Det var min målsättning den här gången också men jag kanske inte hade så höga förväntningar eftersom det kan ta lite längre tid med nummer två. Men Olle blev fyra månader i söndags när vi spelade mot Hellton, säger Jessica glatt.

Även om det blev förlust borta mot Karlstadlaget (32–21) var just Dickfors comeback och Josefin Johanssons tolv mål det enda positiva i matchen.

— Jag var med på bänken redan förra fredagen mot OV Helsingborg men bara för att känna på det. Sedan spelade jag med samarbetsklubben Göksten under lördagen och på söndagen blev det tio minuter i andra halvlek mot Hellton.

— Men den förlusten har vi redan lagt bakom oss.

27-åringen har tränat för fullt med laget sedan en tid tillbaka men erkänner också att det varit tufft att stå vid sidan om. Speciellt i början av säsongen när det gick knackigt för Guif.

— Ja, det var frustrerande. Man vill ju alltid vara på banan och hjälpa till. Men det har också varit en morot att verkligen försöka träna på och komma tillbaka. Men om jag kommer att bidra med något återstår ju att se, säger Jessica Dickfors som veckan innan jul opererade högerhanden.

— En senskida var för trång så jag hade svårt att röra tummen. Stygnen kunde tas bort runt nyår så det var inget allvarligt ingrepp. Jag har ändå kunnat vara med och träna och nu känns allt bra igen, säger den vänsterhänte högernian.

Att det varit lite ojämna insatser under året för Guif är inget som oroar henne.

— Det är många nya spelare i laget så det har tagit lite tid att få ihop gruppen. Men får vi bara behålla alla till nästa år så tror jag det blir ännu bättre, säger Jessica Dickfors.

På lördagen är det ny match då nästjumbon Kärra kommer på besök i Stiga Sports Arena. Då är det bara seger som gäller.

— Ja, om vi vill hålla oss där uppe i toppen så behöver vi plocka alla poäng mot de lagen som vi har bakom oss och sedan några poäng av topplagen också såklart.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

GuifSportHandboll
Relaterat