Nej, det var kanske inte direkt perfekt löparväder under lördagen och av de 102 föranmälda var det några som också hoppade av innan start. Om det var just på grund av regnet och det slaskiga underlaget är det ingen som vet.

– Men de som startade var i varje fall nöjda och glada efteråt, säger arrangören Tobias Kjell.

Det var tredje året i rad som tävlingen genomfördes. Den här gången var dock mål vid Krikonbacken – Hargs BK:s damlag var medarrangörer och de tävlande fick använda sig av klubbstugan efteråt. Var starten var avslöjar Tobias inte ens efter att alla gått i mål.

Artikelbild

– Nej, banan kallades Hemlängtan och grejen var att vi skulle skjutsa ut alla med buss innan start så vid klockan tio i morse plockades alla upp, berättar han.

Herrklassen vanns inte helt otippat av Robbin Kantarp, tidigare tävlande för OK Hällen, numera i Ärila. Han var endast sju sekunder (58.15 var tiden i mål) före Jonas Engström i mål.

– De båda följdes åt nästan hela tiden. Det var först sista kilometerna som Robbin drog ifrån, säger Tobias.

Johanna Engström vann tävlingen för tredje året i rad. Sluttid i mål var 1.06,03. Nina Ellmark var tvåa, dryga två minuter efter Johanna i mål. Men det vankades ingen utdelning av vandringspris efteråt.

– Nej, hon fick hjälpa till att plocka in snitslarna, säger Tobias skrattande.