• Spelare, ledare och supportrar jublar efter seriesegern som Syrianska fixade på Fröslunda IP under helgen. Foto:
1/

Jubel när Syrianska säkrade seriesegern i fyran

Fotboll
annons

En värdigare seriesegrare än Syrianska är svårt att tänka sig - i lördags bjöd de på fantastisk rörlig och teknisk fotboll när avancemanget till division 3 bärgades. Stallarholmen sitter i klart förarsäte när det gäller kvalplatsen.

Den gångna helgens omgång inleddes redan på fredagskvällen med bottenmötet Malmköping-Katrineholm på Sparbanksvallen.

— En relativt jämn match där vi var det något stabilare laget. Segern innebär att vi har bra häng på Oxelösund och det vore kul om vi kunde smita förbi dem i tabellen, säger MIF-tränaren Kjell Pettersson.

Daniel Einarsson och Oskar Falk svarade för målskyttet medan mittfältaren Tobias Lindström blev extra hyllad för sin insats.

Det var bra med folk på Fröslunda IP när seriens två bästa lag skulle göra upp om poängen på lördagseftermiddagen. Gästerna från Stallarholmen parkerade laget utanför eget straffområde och satsade på kontringar medan hemmalaget trillade boll på sedvanligt vis. Första halvtimmen höll Stallis tätt, men när väl ettan kom blev det ytterligare tre snabba mål av hemmalaget. Sasa Plavsic satte första efter härligt förspel av Lion Toma, Antonius Alias gjorde två snabba innan Plavsic placerade in 4-0 efter klackpass från Alias.

Vilken forwardsduo!

Efter vilan tröstmålade Oliver Mäntykorpi på en iskall strafflobb mitt i mål, vindsnabbe yrvädret Lion Toma placerade in 5-1 innan Alias fastställde slutresultatet genom att stänka in sin tredje balja för dagen.

Firma Plavsic/Alias har därmed svarat för 50 mål - 30 respektive 20 - och fler än något annat lag i serien mäktat med.

Sannerligen imponerande!

— Det känns så underbart skönt och jag är så stolt över alla som har bidragit till den här framgången. För det är många det, både spelare och ledare, säger Syrianskas tränare Sami Hanna i det närmast karnevalsliknande glädjekaos som infann sig på Fröslunda IP efter slutsignalen.

Klubbens ordförande, Isaac Doktorian, som är en i gänget som är kvar sedan föreningen bildades 2003, var givetvis belåten.

— Vi skyndar långsamt, men division 1 har vi som mål inom ett antal år, säger han innan han försvinner iväg för att segersjunga med spelare, ledare och supportrar.

Själv vill jag tacka för fotbollspropagandan Syrianska bjöd på - den där knappa kvarten i slutet på första halvlek var banne mig bland det värsta jag skådat.

Gästernas tränare Marko Vahlberg var inte alltför deppig efter överkörningen.

— Vi mötte seriens bästa lag och vi bjöd dem på för mycket, synd att siffrorna skenade iväg. Men vi fick hjälp av andra lag i dag så jag tror vi ska fixa den där kvalplatsen till slut, säger Vahlberg.

Primavera kom snabbt tillbaka efter det pinsamma krysset mot KSK senast och tog en fin skalp hemma på Skogsängen på lördagseftermiddagen.

— Runtuna brände visserligen en straff i första halvlek, men jag tycker vi var det bättre laget hela matchen, säger Primas general manager Danne Karlsson.

Pålitlige målsprutan Jonte Forssman gjorde båda hemmamålen och vid båda kassarna var det Putte Lindkvist som svarade för magnifika framspelningar.

— De reducerade med fem-sex minuter kvar, men var aldrig nära någon kvittering, konstaterar Karlsson som gav tvåmålsskytten samt försvarsklippan Kristofer Broman extra ros.

Även Ärla tog en fin lördagsskalp genom att besegra Harg med uddamålet på Krikonbacken - i en match där nyförvärvet från Barva, Simon Emanuelsson, spelade huvudrollen.

— Simon har haft måltorka - fram till i dag - då han gjorde ett hattrick, säger Ärlas mäkta imponerade tränare Jocke Granberg.

Simon gjorde såväl 1-0 som 2-0 i första halvlek, Linus Ehrlin stack emellan med att göra 3-2 innan Simon krutade in 4-2 via en motståndare på en frispark.

— De gjorde 3–4 strax före slutet, men vår seger var hur rättvis som helst, säger Granberg om förutom Simon gav defensivt storspelande Robin Eriksson ett knippe ros.

Triangeln avslutade omgången mot Oxelösund på Ramdalens IP under söndagseftermiddagen och trots en mållös första halvlek kunde gästerna vinna med 4-0.

Direkt efter vilan klippte Jocke Lönn in 1-0 på frispark, Marcus Edeborg följde upp med tvåan kort därpå innan unge inhopparen Wiljam Al-Khameesi avslutade med två pytsar.

— I andra halvlek kom vi igång ordentligt och det var närmare 8-0 än 4-1, säger TIK-tränaren Leif Edeborg som gav Lönn och målvakten August Johansson lite extra cred för insatsen.

Omgångens matcher

Primavera–Runtuna 2–1

Harg–Ärla 3–4

Syrian E-tuna–Stallarholmen 6–1

Oxelösund–Triangeln 0–4

Läs mer om dessa ämnen

fotboll
annons

Mest delat denna vecka