Kammerstad från Eskilstuna bäst i världen

Johan Kammerstad från Eskilstuna är bäst i världen. Det står klart när den nya rankinglistan för paragolfare presenterades. "Jätteroligt såklart".

Johan Kammerstad från Eskilstuna kan numera titulera sig världsetta.

Johan Kammerstad från Eskilstuna kan numera titulera sig världsetta.

Foto: Lina Hoof

Golf2019-11-21 15:40

Kammerstad, som bor i Örebro men fortfarande representerar Eskilstuna Golfklubb, har nått stora framgångar de senaste åren. Nu har han fått ett skönt kvitto på det. Johan har klivit upp i topp på världsrankingen för paragolfare.

–Det har blivit lite surr på jobbet och i sociala medier, säger en glad Kammerstad som varit tvåa sedan listan lanserades i början av det här året.

Nu blir Johan den jagade.

– Jag ska föröka fortsätta att spela på en bra nivå och prestera väl när jag tävlar. Jag har ett vanligt jobb och familj, det är prioriterat. Sedan får jag försöka få ihop så mycket golf jag kan, säger Kammerstad.

Han spelar ungefär tre fyra stora tävlingar per år. Om en vecka drar Johan till Sydney  för att dela i samma tävling (Australian All Abilities Championship) som han vann förra året. Den spelas på samma bana och inför samma publik som Australian Open som avgörs parallellt.

– Hoppas jag ska vinna men det är ett starkare startfält med nu.

Johan Kammerstad tog hem  SM i handigolf 2018. I år har det blivit guld i lag-EM. Han gästspelade även hemma i Eskilstuna och vann KM.

Med lite distans till dina framgångar. Vad är du mest nöjd med hittills?

– Det är nog förra året i Sydney när jag sista dagen spöade 25 spelare, däribland Matt Kuchar och Keegan Bradley, som klarade cutten, säger Kammerstad.

Johan Kammerstad kan se tillbaka på några riktigt fina och framgångsrika år.
Johan Kammerstad kan se tillbaka på några riktigt fina och framgångsrika år.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!