Karacics revansch – ledde Guif till seger

Högersexan Pavle Karacic hade inför Skövdematchen inte fått målskyttet att stämma. Men när Guifs favoritmotstånd Skövde gästade Eskilstuna klev nyförvärvet fram och visade vägen.

Pavle Karacic klev fram och blev både matchens bäste spelare och främste målskytt mot Skövde.

Pavle Karacic klev fram och blev både matchens bäste spelare och främste målskytt mot Skövde.

Foto: Anders Nilsson

Handboll2019-11-17 20:42

Dramat som utspelade sig i Stiga Sports Arena under söndagskvällen var sannerligen inget för den hjärtsvage. Med matchens sista kast sköt Eric Johansson samtliga poäng till Guif efter en gastkramande avslutning mot Skövde.

Guif fick en annars drömstart på matchen och gick snabbt ifrån till 4–1. Pavle Karacic såg stekhet ut från sin högerkant och Eric Johansson var så där svårstoppad som bara han kan vara. Dessutom fick Herdeiro Lucau i målet tag i flera bollar. 

– Inför matchen hade vi snackat om att få ut bollar till kanterna. Av våra fyra första mål gjordes tre av målen från mig och Isak (Älgekrans), så det funkade väldigt bra inledningsvis, säger Karacic.  

Skövde såg ut att sitta kvar i spelarbussen men efter tio minuter började nerver krypa sig in bland hemmaspelarna. Karacic var inte längre stekhet från sin kant och Eric Johansson fick det allt svårare mot Skövdeförsvaret. Gästerna kom tillbaka, gick ifatt och förbi till 6–7. 

– Vi tappade vårt momentum där och de kom ifatt. De fick även ett par utvisningar som vi inte lyckades utnyttja, säger Karacic. 

Resten av halvleken präglades av en rejäl dos slarv i båda lagens anfallsspel. Passningar kastades bort och det såg allmänt krampaktigt ut när halvtidsvisslan ljöd med Skövdeledning 11–10. 

– Det var mycket snack i paus om att minimera misstagen och att vi skulle fortsätta vårt aggressiva försvarsspel. Vilket jag tycker att vi gjorde riktigt bra. 

Men Skövde kunde ändå dra ifrån i början av andra. Guif försökte hänga med men såg länge ut att falla på målsnöret. Med knappa sju minuter kvar var det bortaledning 22–19. 

– Då började vårt aggressiva försvarsspel ge resultat ordentligt. Vi fick in ett par snabba mål och var helt plötsligt ikapp.

Rickard Åkerman fixade 23–23 och med bara åtta sekunder kvar var det just Karacic som fixade en straff precis innan slutsignalen. Fram stegade en till synes obrydd Eric Johansson och sköt samtliga poäng till hemmalaget, som följdes av ett vilt jubel. 

– Helt otroligt skönt. Publiken var helt fantastisk, alla var ju i extas på slutet. Det var mycket därför jag kom hit till Guif för att få uppleva det, hyllar Karacic som blev matchens främste målskytt med sina sex.

– Målmässigt lossnade det helt klart lite mot Skövde. Tidigare har jag haft stolpe ut i mina avslut, ikväll var det lite mer stolpe in. Nu hade jag marginalerna med mig i skottögonblicket. Jag hoppas kunna hålla i detta framöver, avslutar högersexan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!