Truong tog tredje raka SM-guldet

Eskilstunas hetaste katautövare, Khai Truong, tog i helgen sitt tredje raka SM-guld. Han är även det stora affischnamnet inför EM i Göteborg 2021 - trots att han tagit ett uppehåll från landslaget.

Khai Truong tog sitt tredje raka SM-guld. I bakgrunden syns hans syster Moa Truong.

Khai Truong tog sitt tredje raka SM-guld. I bakgrunden syns hans syster Moa Truong.

Foto: Johan Petersson

Karate2019-11-13 18:00

Truong, som tävlar för Goju-kai Karate-do,  kan se tillbaka på ett lysande år. I U21-EM tog han ett historiskt brons och den gångna helgen vann han sitt tredje raka guld i senior-SM, det i konkurrens med 23 andra. 

Nu  pryder Khai även den officiella affischen inför hemma-EM i Göteborg.

– Det känns kul att vara utvald. Även om jag synts mycket i de lokala tidningarna har jag inte gjort det lika mycket i övriga Sverige. Jag ser det som en belöning, säger Truong som just nu inte ingår i blågult.

– Jag har tagit en paus från landslaget eftersom jag börjat studera på högskolan. Men vi får se när jag är med igen, jag ska i alla fall vara det till EM.

Att Truong vann ännu ett SM-guld visar hans klass.

– Det var en tuff uppladdning, att börja plugga och kombinera det med en elitsatsning. Det var en utmaning och skönt att klara av den. Sedan är det alltid en glädje att vinna, det är därför jag tävlar. Jag är en vinnarskalle.

Bronset i EM har gett Khai Truong mycket självförtroende och han trivs väldigt bra i klubben där han tränar runt fem pass i veckan. Goju-kai Karate-do har i dag runt 100 medlemmar och huserar i sin mysiga lokal, fylld med tidningsklipp, foton och priser, på Gamla Tullgatan i Eskilstuna.

–  Det är roligt att vara här, det är så blandat ... allt från barn till äldre vuxna. Det är en sport som kan passa alla. 

För Khai väntar eventuellt Paris Open i januari. Det är en så kallad Premier League-tävling där man samlar rankingpoäng men OS i Tokyo förblir troligen bara en dröm. Bara de tio främsta kataherrarna i världen får en biljett dit. 

Khai Truong från Eskilstuna pryder affischerna till hemma-EM i Göteborg 2021.
Khai Truong från Eskilstuna pryder affischerna till hemma-EM i Göteborg 2021.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!