Ramon Mirianidis gjorde nio poäng för sitt EB under lördagens premiärmatch i Basketettan.

Klar premiärseger för EB

Basket

Det var flera lag som premiärspelade under helgen. Det gjorde även Eskilstuna Baskets herrar som vann övertygande mot Bankeryd i Stiga Sports Arena under lördagen.

Det var bara under den första minuten som gästerna hade ledningen sedan var det egentligen inget snack om vilket lag som skulle gå segrande ur striden.

– Det blev lite onödiga misstag i början av matchen. Förmodligen premiärnerver för de flesta men sedan gick vi ifrån, säger Hannes Widell som återvänt till klubben efter ett år med spel i italienska Bergamo.

Första perioden tog Eskilstuna hem med 21–18 och efter halva matchen hade hemmalaget gått upp i en klar ledning till 47-34. Mycket tack vare Einar Brådd och Hannes Widell som till slut kunde se sitt lag vinna med klara 106–78.

– Vi var väldigt kort bemannat och hade inte våra stora snubbar med, säger han och skrattar och syftar på Stefan Ilic och Pontus Lennartsson.

Den sistnämnde skadade knät på försäsongen och det är oklart när han kommer tillbaka i spel.

– Vi gick in istället med mentaliteten att vi bara skulle springa och det gjorde vi. Samtidigt gjorde vi det riktigt bra, säger Hannes Widell som även hade mest speltid i hemmalaget.

Poäng, EB: Einar Brådd 30, Hannes Widell 27, Jonathan Ninkingira 13, Ramon Mirianidis 9, Pontus Oksman 8, Alexander Acuna Rojas 8, Henrik Aronsson 6, Julian López Rodríguez 5.

Läs också

( 2 st )

Läs mer om dessa ämnen

Eskilstuna BasketSportBasket
Relaterat