Om fyra dagar öppnar det svenska transferfönstret.

Men redan nu kan AFC Eskilstuna presentera sin första värvning. Dzenis Kozica, tillhörande Djurgården, lånas in resten av säsongen.

– Jag har inte spelat så mycket första halvan av säsongen och kände att jag behöver speltid. Det är det viktigaste för min karriär just nu och helheten passade bäst med Eskilstuna eftersom "frugan" ska föda vilken dag som helst ville vi helst inte flytta på oss från Stockholm, säger Kozica efter sitt första träningspass med AFC under torsdagen.

Den 26-årige offensive mittfältaren har endast gjort åtta framträdanden (samtliga inhopp) den här säsongen och inte funnits med i några matchtrupper den senaste tiden.

– Jag ska försöka bidra med det jag kan offensivt så att vi kan lyfta i tabellen. Jag tycker att chansen att hänga kvar i allsvenskan är stor. Man ska väl inte säga att tabellen ljuger men jag tycker att AFC varit stabila bakåt, det har bara fattats det där lilla extra framåt så får vi bara slipa på anfallsspelet så tror jag att vi klarar oss kvar, säger Kozica.

Hur är din egen form?

– Jag har tränat på ganska bra och tränat på extra tufft, men det är klart att jag behöver speltid för att få in den där riktiga formen. Men jag tror att det kan gå ganska snabbt att komma i form även om jag haft lite problem med hälsenan, men det ska inte vara några större bekymmer. Jag är riktigt spelsugen eftersom det varit frustrerande att sitta vid sidan av på slutet.

26-åringen, som har två år kvar på kontraktet med Djurgården, blir spelklar till mötet med IFK Göteborg på bortaplan 21 juli.