Olle Abrahamsson gjorde fyra mål i den inledande matchen i Scandic Cup.

Klasskillnad när SIBK vann första matchen i Scandic Cup

Innebandy

Under fredagskvällen gjorde Strängnäs IBK sin första match i Scandic Cup i Umeå där division 1-laget IBF Dalen stod för motståndet. Umeålaget låg som bekant i samma serie förra året – ändå lyckades Strängnäs vinna med hela 2–10.– Det var helt klart ett styrkebesked, säger tränare Peter Lund.

SIBK inledde darrigt i Scandic Cup och låg under med 2–0 redan efter tio minuter.

– Då var vi inte alls vakna men vi får väl skylla på den långa bussresan, säger Strängnästränaren och fortsätter:

– Vi blev lite griniga på varandra. Olle Abrahamsson tog tag i det och visade vägen med att sätta dit 2–1 innan första perioden var över.

Och då vaknade SIBK till, rejält – de spikade igen bakåt och ordnade nio mål framåt under de två sista perioderna.

– Vi är ju ett bra lag men gör vi inte rätt saker torskar man mot ett sådant här lag. De vann division 1-cupen förra veckan så de kommer garanterat vara ett topplag i ettan. Men visst vi fick några enkla mål i slutet, säger Lund som ändå hyllade Olle Abrahamsson efter matchen.

– Han är fantastisk och visade hur viktig han är för laget med sina poäng. Sedan är backen Jimmy Lindholm också riktigt bra.

De enda som inte var med till Umeå var Jesper Medin och Joakim Alfredsen som båda hade insjuknat och stannade hemma. Tråkigt nog gjorde Andreas Lundin illa foten i andra perioden så för hans del blir det inget mer spel i helgens Scandic Cup.

Strängnäs fortsätter under lördagen med spel mot finska SPV redan klockan 10.00 och sedan lite senare SSL-laget IBK Dalen klockan 17.00. Under söndagen spelas semifinaler och finaler.

– SPV mötte SSL-laget Dalen innan vår match och det finska laget ledde med 2–4. Dalen vände senare och vann med 8–4. Så det kommer bli stentufft, speciellt med två matcher samma dag. Vi har aldrig mött ett SSL-lag i en tävlingsmatch förut men det ser vi fram emot, säger Peter Lund som inte är helt tillfreds med situationen.

– Vi har en tunn trupp. Så när vi åker på fyra, fem skador så märks det. Vi behöver fortfarande ett par forwards så enkelt är det. Men vi letar för fullt.

Scandic Cup

IBF Dalen–Strängnäs IBK 2–10 (2–1, 0–3, 0–6)

Målskyttar: Olle Abrahamsson 4, Erik Lindahl 2, Kalle Karlsson 2, Rasmus Jansson, Pierre Hellström.

Läs också

( 9 st )

Läs mer om dessa ämnen

Strängnäs IBKSportInnebandy
Relaterat