AFC mönstrade en ny startelva där viktige brassen Wellyson och kantspringaren Ousmane Camara hamnade utanför. Hossin Lagoun vaktade målet i stället för Gianluca Curci som stannade hemma och kurerade sig.

– Vi lät honom vila mot Norrby men han är i full träning nästa vecka. Han har haft problem med framsida lår tidigare och utgick ju senast mot Jönköping, säger AFC-tränaren Nemanja Miljanovic.

Ändå visade AFC att man är att räkna med i slutstriden av Superettan.

Ledningsmålet kom redan efter drygt 20 minuters spel efter en hörna från Christian Miljevic. Anel Rashkaj var först att sätta dit foten men när bollen täcktes av Norrbyförsvarare dök Bajram Ajeti upp i röran och cyklade in 0–1 bakom en chanslös Mergim Krasniqi i hemmamålet.

– Jag såg inte riktigt målet för det gick så snabbt, säger Miljanovic och fortsätter:

– Bajram har verkligen spetsen för att vara just där chanserna dyker upp. Sedan var det så klart viktigt för honom att få göra mål. Man får ju komma ihåg att han fortfarande är lite otränad. Men nu har han två matcher i benen plus en halvlek i U21-laget så det kommer att bli bättre.

Läs mer:Allt från vår liverapportering – hela matchen här

Minuten efter höll Norrby på att vägga sig igenom AFC-försvararna men kvitteringen uteblev. De efterföljande minuterna var Norrbys som satsade på långbollar fram till Marcus Översjö i anfallet.

I stället var det Samuel Nnamani som två gånger om testade Norrbymålvakten i slutskedet av den första halvleken. Den första gången räddade Krasniqi med en fin räddning men den andra gången kunde han bara se på nära Nmamanis nick, i en båge, gick över honom vilket betydde 0–2.

– I andra blev det lite spel fram och tillbaka men det kändes ändå som att vi hade kontroll över det mesta. Sedan skapade vi en hel del chanser men lyckades inte punktera matchen, säger Nemanja Miljanovic som inte kunde slappna av trots ledningen.

– Hade vi bara fått in det tredje målet så hade vi definitivt dödat matchen och det var nära ett par gånger, säger han och syftar på Samuel Nnamanis stolpträff efter en hörna och då inhopparen Oke Akpoveta hade en boll strax utanför Norrbymålvaktens vänstra stolpe.

0–2 till AFC stod sig tiden ut och laget behåller nu sitt avstånd ner till Halmstad och Brage som ligger tätt efter i tabellen.

– Det var en viktig seger i dag eftersom både Falkenberg, Halmstad och Brage vann sina matcher, säger Miljanovic.

Det känns som att du har lite angenäma problem när du kan ha Wellyson och Ousmane Camara på bänken och ändå vinna?

– Så är det ibland. Man tar ut det lag som tror på mest för stunden och beroende på vilket motstånd vi möter. Allt handlar om tajming, säger AFC-tränaren som blickar framåt mot nästa match hemma mot Gais den 3 september.

afc