Den andra deltävlingen av fyra i rallycross-SM kördes i Strängnäs i lördags.

Men det blev ingen bra start.

Problem med tidtagningen gjorde att arrangemanget fick skjutas upp mer än en timme.

– Det blev lite förseningar när tidtagningen krånglade. Men vi som är mycket inom sporten vet att det kan krångla och tekniken är så pass noggrann att vi var tvungna att få rätt på det. Men det gick ingen nöd på vare sig tävlande eller publik kändes det som, säger mediavärden Thord Söderberg och fortsätter:

– Det var mycket strul, men vi redde ut det till slut. Och jag var själv med vid prisceremonin efteråt och alla tävlande var nöjda. Så vi tycker att det fungerade bra och hoppas att rallycross-SM kommer hit nästa år igen.

Resultatmässigt blev det dock ingen glädje sett med lokal synvinkel.

Enda hemmahoppet Per Nystedt (Strängnäs AMS) var aldrig med i någon toppstrid och slutade på 24:e och sista plats i sin klass.

– Han hade inte åkt på länge och skruvat ihop bilen i sista minuten, tror jag. Det är ju en materialsport och det är ju nästan alltid samma förare som är med uppe i toppen så det är svårt att slå sig in om man inte har bra grejer, säger Söderberg.

Den tyngsta SM-klassen vanns av Fredrik Larsson (MK Speed) före Linus Westman (Piteå MS) och Fredrik Avelin (MSK Hammaren).

Juniorklassen togs hem av Emil Hultenius (Jönköpings MK).

– Totalt var det nog 2000 besökare här och strålande sol. Det var flera bra heat med mycket spänning och totalt sett en väldigt bra tävling, säger Thord Söderberg.