Patric Sundberg, Robert Lindblom och Stefan Jacobsson, tre av de firande travvinnarna. Foto:

Kompisgäng från Eskilstuna vann 21 miljoner

TRAV

Ett fattigmannasystem gjorde dem rika. I samma stund som Voulez Vous, med Ove A Lindqvist i sulkyn, gick först i mål i sjunde loppet på Skelleftetravet blev två bröder i Eskilstuna miljonärer.

— Vi har inte slutat fira än, säger Robert Lindblom.

För snart två månader sedan drog den 47-årige Volvoanställde Eskilstunabon Robert Lindblom i gång ett så kallat ATG Tillsammans-lag i sällskap med 13 vänner och kollegor, däribland brodern Peter Lindblom.

I lördags var succén ett faktum när systemet var ett av två som prickade in alla sju rätt på Skelleftetravet i Skellefteå. Utdelningen: 20 766 881 kronor. Lagets 29 andelar, som såldes för 50 kronor, blev värda 729 000 kronor.

Robert Lindblom hade fem andelar, broder Peter Lindblom fyra.

— Det är helt sjukt kul, det är så mycket pengar, säger Robert Lindblom, som gjorde systemet, när Eskilstuna-Kuriren når honom morgonen efter vinsten.

Nyckeln till storvinsten är en taktik de kallar ”poor man system”. Man väljer den häst man tror mest på och beroende på om den hästen har jämt eller ojämnt nummer tar man med de övriga hästarna med jämna eller ojämna nummer i loppet.

— Det var den gamle ordföranden i Sundbyholm, Kent "Kula" Svensson, som berättade om fattigmannasystemet "poor man" som man kan använda sig av om man inte har råd med alla hästar i ett lopp. Det var säkert över 20 år sedan, säger Robert Lindblom.

Nu kom utdelningen, mycket tack vare Peter Lindbloms envishet och tjat. Någon Aftonbladet var först med att berätta.

— Brorsan sa att vi var tvungna att köra vidare med fattigmannasystemet, annars ville han inte vara med. De där hästarna kan ju inte vinna, sa jag, det kan de göra om man har tur svarade min bror – det gjorde de i går, säger en lyrisk Robert Lindblom.

Redan i första loppet kom den stora skrällen, 90-oddsaren 14 Loving You Deeply. En häst som laget inte hade haft med om det inte hade varit för fattigmannasystemet. I fjärde loppet upprepade det sig när nästa skräll, 7 El Muro B.R, var först över mållinjen.

När det väl var dags för sista loppet så hade de bara hästar med jämna nummer och länge såg det ut att endast bli sex rätt.

— Det var bara ojämna nummer som ledde loppet, men sen såg jag åttan och sa att han kan nog vinna, säger Robert Lindblom som följde dramatiken hemma framför tv:n tillsammans med sambon Sandra.

Och häst nummer åtta, Voulez Vous, blev den sista vinnaren på V75 i Skellefteå. Euforin i Eskilstuna var ett faktum.

— Vi gapade och skrek! Jag sprang åt det ena hållet och hon åt det andra. Våra nyinflyttade grannar undrade var vi höll på med, säger Robert Lindblom och skrattar.

Vad tänkte du direkt efter loppet?

— Jag tänkte att det här borde ge tio miljoner, sen gav det 20...

Robert Lindblom och hans sambo fick sällskap hemma av flera av de andra i laget och firandet pågick hela natten.

— Jag hade 38 obesvarade sms ett tag, det är mycket för att vara mig. Jag satt oavbrutet i telefonen i två-tre timmar, till slut dog telefonen.

Att säga upp sig från jobbet på Volvo i Eskilstuna efter storvinsten är inte aktuellt.

— Min chef är här och firar, han hade fyra andelar. Jag sa till honom att jag kommer till jobbet på måndag och kommer att jobba lika hårt. Men nu måste vi få fira, vi har inte slutat fira än.

Vad ska du göra med pengarna?

— Jag ska betala av huslånen och hjälpa min dotter med insatsen till en lägenhet. Annars ska jag leva som vanligt.

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

Pengarspel trav
Relaterat