Kritiken mot Tunavallens matta: "Horribel"

Under måndagen hölls den första träningen under veckan som kan bli AFC:s sista i Allsvenskan. Lånet Adi Nalic rehabbade vid sidan av och passade på att slänga en känga mot konstgräset på Tunavallen. "Under all kritik".

Adi Nalic kan göra sin sista AFC-match på lördag då ödesmatch mot Falkenberg väntar.

Adi Nalic kan göra sin sista AFC-match på lördag då ödesmatch mot Falkenberg väntar.

Foto: Jon Alexandersson

Fotboll2019-10-28 18:00

Det blev en tung söndag för AFC. Trots säsongens kanske bästa match spelmässigt fick Eskilstunalaget aldrig in bollen mot Sirius och gick miste om två välbehövliga poäng i den allsvenska bottenstriden. 

– Vi dominerade i princip hela matchen och var helt klart värda tre poäng, säger Adi Nalic. 

Under måndagen var det en enklare rehab som gällde för de som spelade hela matchen mot Sirius. För en del av spelarna kan detta bli den sista träningsveckan med klubben. En av är just Malmölånet Nalic som med största sannolikhet lämnar AFC efter säsongen. 

– Jag hoppas att det inte blir min sista träningsvecka (om AFC når kval fortsätter säsongen ett tag till) men jag är väl medveten om att det kan bli så. Jag har haft en fantastisk tid här, grymt lag med riktigt trevliga människor och jag har fått vänner för livet. 

Nalic har varit en av AFC:s stora behållningar under säsongen och noterats för fem mål och tre assist. Det gör honom till poängbäst i laget.

Hur ser du på din egen utveckling som fotbollsspelare den här säsongen?

– Den här utlåningen har varit en fullträff på alla plan. Jag har fått ett stort förtroende, inte minst från Nemanja (Miljanovic), och jag har tagit vara på den chansen. Han trodde på mig från början och gav mig en väldigt fri roll som jag har uppskattat mycket. Ett sånt förtroende gör att man växer som spelare och kan ta flera steg framåt i utvecklingen. 

Den tidigare tränaren och numera sportchefen Miljanovic:

– Adi har varit otroligt viktig för oss under hela säsongen. Tyvärr har han dragits med en del skador men när han har fått vara hel har han visat att han håller allsvensk klass. Stundtals väldigt hög allsvensk klass. 

Men konstgräset på Tunavallen är dock inget som 21-årige Nalic kommer sakna om han lämnar AFC.

– Det är horribelt. Under all kritik faktiskt. 

Vad är det som gör den så dålig?

– Jag vet inte, men det känns riktigt sliten. Den skulle nog behöva bytas inom kort. 

Framtiden är trots en stark första säsong i allsvenskan oviss för Nalic som har ett fyraårskontrakt med Malmö. Ett lag med toppspelare på samtliga positioner. Men det är ingenting som skämmer 21-åringen.

– Jag är allt jämnt en Malmöspelare och målsättningen är att försöka slå mig in i startelvan där nästa år. 

Förutsättningarna för att nå kvalplatsen är enkla. AFC måste vinna i Falkenberg samtidigt som Sundsvall inte får segra över AIK på bortaplan.

För de som spelade hela matchen mot Sirius var det en lugn träning som gällde under måndagen.
För de som spelade hela matchen mot Sirius var det en lugn träning som gällde under måndagen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!