Dickfors är en av Guifs viktigaste spelare och har så varit under lång tid. Nu har hon bestämt sig för att avsluta karriären.

– Jag gör min sista säsong, det är tråkigt men sant, säger Jessica och fortsätter:

– Det är min elfte säsong och har nog aldrig varit så tråkigt som i år. Det är nog mest vetskapen om att vi är bra handbollsspelare men inte får ut det. Det har varit deppigt hela hösten för egen del och inte blivit alls som jag tänkt. 

Är beslutet definitivt?

– Ja. Men jag är gärna kvar i föreningen på något sätt. Jag bryr mig om handbollen i stan. 

Med åtta omgångar kvar ligger Guif, som hade serieseger som mål, på nedflyttningsplats i Damallsvenskan. 

– Personligen har jag inte stenkoll på tabellen. Jag vet att vi kan spela handboll och vinna matcher som är kvar. Om det sedan räcker visar sig i mars, säger Dickfors.

Efter den fina insatsen mot Helsingborg blev det förlust borta mot bottenkollegan Tyresö senast.

– Mot Helsingborg spelade vi för varandra som ett lag. Vi gick in till matchen med bra självförtroende som vi även hade under träningsveckan innan. Så var det inte förra veckan. Då fokuserade vi på fel saker istället för att ta med oss det som var bra. 

– Vi blev helt stissiga. De gick direkt upp på punkt på Mia (Lagumdzija), det borde vi varit förberedda på men det var vi inte. Vi gjorde ändå 26 mål men då fallerade det bakåt i stället. Vi är ett bra lag men har inte fått ut den kapacitet vi borde ha.

Vems fel är det?

– Det är väl ett kollektivt fel för tillfället. Tränarna måste steppa upp och spelarna måste steppa upp. Vi måste släppa det som varit och det som ska hända i framtiden. Vi måste fokusera på en match i taget och få ut det bästa av varje spelare på planen.

Var det fel att gå ut med målsättningen att vinna serien?

– På ett sätt tycker jag inte det. Det är bra att föreningen vill satsa på att ha ett lag i SHE men det är svårt att sätta en målsättning  under sommaren när vi inte riktigt vet hur truppen ser ut. Den kanske kunde varit mer intern och ärlig. Inom laget kunde vi ha förändrat den allteftersom. Sedan tappade vi Milica (Raicevic från Montenegro) som var värvad som en riktig dyngskytt, direkt, säger Dickfors.

– Nu måste vi börja vinna för att överleva. Klart det är tråkigt att vi ligger där vi ligger men jag tror på oss. Jag tänker inte avsluta med att åka ur, det får bara inte hända.