Idén kläcktes av tränartrion Mattias Öberg, Björn Norberg och Patrik Andersson i ett försök att få flickorna att fortsätta spela fotboll under längre tid.

– Tjejer i den här åldern slutar ofta med fotbollen. Vi är en ganska liten förening och är väldigt måna om våra tjejer för att kunna ha ett lag. Därför satte vi tränare oss ner och funderade på vad vi kan göra för att få dem att fortsätta, och då kom idén om ett träningsläger utomlands upp, säger Mattias Öberg.

Först var tanken att laget skulle till London, men det skulle bara innebära två dagar och tjejerna röstade ner förslaget. Istället blev det ett femdagarsläger i Barcelona.

Artikelbild

| Träningspass i solen.

– Vi körde två, tre träningar om dagen och spelade en match mot ett akademilag, SC Sils. Vi hade även fysträningar på stranden som var uppskattade, säger Öberg.

Sammanlaget var det 16 tjejer och sju vuxna som åkte med söderut och spelarna hade jobbat hårt för att finansiera resan.

– De har slitit otroligt hårt. Allt från att sälja kryddor och pantat burkar till att stå i kiosk.

Resan kryddades sedan med match på Camp Nou mellan Barcelona och Espanyol.

Artikelbild

| Det blev bland annat fyspass på stranden.

– Hela upplevelsen har varit otroligt uppskattad av allihopa. Det är något jag rekommenderar alla ungdomslag att göra, säger tränaren Mattias Öberg.