På torsdagseftermiddagen kör tävlingarna i gång och först ut är U20-klasserna. Där finns två hemmaspelare i form av David Björkryd och Selma Zetterling.

– Jag är taggad och lite nervös. Det ska bli väldigt spännande iallafall, säger David Björkryd.

– Det ska bli jättekul. Blir lite extra roligt att få spela inför familj och vänner, säger Selma Zetterling

För Davids del blir det hans andra senior-SM men första i singel.

– Jag tror inte jag har så jättestor chans eftersom jag kom med som reserv. Det är väldigt starkt motstånd i min klass U20, men jag tror jag kan vinna någon match. Jag är nöjd så länge jag får till spelet på ett bra sätt, säger David.

Hur känns det att tävla på hemmaplan?

– Det känns skönt att kunna vara kvar hemma och inte åka bil någonstans. Nu kan jag sova hemma vilket känns bra, säger David.

I förra årets ungdoms-SM gick han till kvartsfinal och i 2018 års senior-SM deltog han i mixdubbel tillsammans med mamma Karin Björkryd. Duon gör nu ett nytt försök på hemmaplan.

– Det är roligt att spela med mamma, men ibland kan vi bli lite arga på varandra, säger en leende David.

Selma gör sitt tredje senior-SM och nu ska hon visa vad hon går för.

– I mina tidigare turneringar har det varit tufft och jag har inte vunnit någon match trots att jag varit nöjd med mitt spel. Tanken är att det ska gå som bäst i år på hemmaplan.

Hur är det att spela i Stiga som är en stor arena?

– Det är lugnt och inget jag tänker så mycket på och man kan avskärma sig ganska enkelt. Det hade varit värre i en hälften så stor arena faktiskt, säger Selma.

Vad tror du om dina chanser?

– Ingenting är omöjligt och målet från början är alltid att vinna varje match. Men sedan är det ju Sveriges bästa spelare jag möter så det kommer bli supertufft. Vi får se hur långt det räcker.

U20-klassen är dock inte den enda utmaningen för Selma under SM-dagarna. Hon ställer också upp i damsingel (senior), damdubbel (med klubbkompisen Sannamarie Bölenius) och mixeddubbel (med Simon Arvidsson, BTK Rekord)

– Det blir ju inte så många matcher i varje klass under sådan här stora tävlingar. Sedan tycker jag alltid att jag blir bättre desto mer jag spelar, så jag ser det som en fördel.

Under fredagen gör sedan det största hemmahoppet entré när Nicklas Westerberg kliver in i para-turneringen. Av sina sex spelade senior-SM har han stått som vinnare i fem och är en av helgens största favoriter.

– Jag är förstaseedad och lite favorit såklart. Men jag tar inte ut något i förskott, det ska ju spelas om det först, säger Nicklas som tävlar för Idrott För Alla Eskilstuna.

Han är rankad som världsetta i klass 7 U23 och det blir nu ett första senior-SM på hemma-

plan.

– Det ska bli jättekul att få spela inför Eskilstunapubliken och känslan inför turneringen är väldigt bra.

Är det extra nervöst att spela på hemmaplan?

– Nja, det är väl såklart lite nerver innan matcherna men när spelet kör i gång så släpper det, säger Nicklas som också deltar i lördagens dubbelturnering.