Per Lennartsson har vunnit två lopp i år på V75. Båda gångerna har det handlat om vinst för Young da Vici som också ställer upp under helgens Midnattstrav i Boden.

Lennartsson ställer upp i Midnattstravet

Trav

Inför lördagens V75 på Midnattstravet i Boden har travkusken och tränaren från Eskilstuna en mastig resa att ta sig an.

– Hästarna klarar det oftast ganska bra men det är väl drygt 100 mil och tar runt 12–14 timmar med lastbil dit upp, säger Per Lennartsson.

Till lördagens V75 är det dubbel jackpot för spelarna med 44 miljoner i potten. Första avdelningen drar i gång 20.30 och strax före 23 står det klart vilka hästar som är med på den rätta V75-raden.

För Lennartssons hästar innebär det också en extra lång resa.

– De är vana att transporteras men det gäller att vara vaksam och göra stopp med jämna mellanrum på vägen upp till Boden. Vi ger oss av fem på fredag morgon men i och med att det är sen start på V75 under lördagen så får hästarna i princip ett dygn på sig innan det är dags för start.

Året har hittills varit lite motigt för Lennartsson. Förra året tog han hem tolv vinster på V75 men då var det ofta stolpe in som han själv utrycker det.

– Med det materialet så var det smått osannolikt att det gick så bra. I år har dock vintern ställt till det och det har varit jättejobbigt att få i gång hästarna. Allt har försenats och det är väl först nu som våra bästa hästar börjar tävla. Jag hoppas så klart att andra halvan av året blir bättre, säger Per Lennartsson som bara vunnit två lopp på V75 i år.

Under Midnattstravet ser han störst chans för egen del i stoloppet (avdelning 2) där Fame Boko står på 20 meters tillägg.

– Hon var väldigt fin i första starten för oss i Gävle. Då gjorde hon ett piggt och rappt intryck så det ska bli spännande att se var hon står mot den här typen av motstånd.

Utöver Fame Boko ställer han upp med två andra hästar. Young da Vici i avdelning 1 och Nappa Scar i avdelning 7 där den sistnämnde bland annat matchas mot stjärnhästarna On Track Piraten och Propulsion.

– Nappa Scar gick fantastiskt bra i Sweden Cup där hon var trea både i försöket och i finalen. Men nu är det näst intill omöjligt att vinna mot de här hästarna från spår sju.

– Young da Vici är i kanonslag. Vi har dock bakspår och värsta konkurrenten Very Kronos har spår fyra. Men skulle den hästen göra bort sig så är vi nog förste utmanare.

Läs också

( 3 st )

Läs mer om dessa ämnen

SundbyholmSportHästsporttrav
Relaterat