Laddat vid startgrinden när de yngsta förarna ska ge sig iväg. Foto:

Lerigt och klurigt i Mälarfräsens final

Mc-sport

De yngsta och minst tävlingsvana motocrossförarna fick en svår utmaning på lördagen. Regn natten innan betydde en lerig och svårkörd bana i Härad när Mälarfräsens superfinal avgjordes.

— Jag fick både fotpinnen och crossen över min fot, säger Robin Forsblom.

— Jag fick motorstopp, säger Sophia Hedenstrand.

Vi hann prata lite med Strängnäs AMS-ungdomarna efter det första av dagens två heat. Det var matpaus och gemensamt för dem, och alla som hade kört, var att de var mäktigt leriga.

— Det var ganska tufft för vi har inte tränat när banan varit så här förut, säger 9-årige Robin och vilar sin värkande högerfot.

  • Sigge Gudheim från hemmaklubben Strängnäs AMS höll bra fart på den geggiga banan. Foto:
  • En "krigsmålad" Charlie Netz efter första heatet av två i lördags. Foto:
  • Strängnäsföraren Robin Forsblom (i blå tröja) och de andra unga motocrossåkarna fick på grund av regnet en extra tuff bana att ta sig an i lördagens superfinal. Foto:
  • SAMS-föraren Sophia Hedenstrand fyllde på med ny energi inför sitt andra heat. I det första blev det motorstopp. Foto:
  • Tre uppradade hemmaförare, från vänster Hampus Andersson, John Lindqvist och Casper Karneman. Foto:
1/

Solen har lyst flitigt under säsongen men nu hade regnet ställt till det i förberedelserna.

— Därför vände vi startordningen och lät de äldre starta först. Så att de kunde köra upp banan lite grann till de yngre, säger SAMS ungdomstränare Dennis Liekna.

Jag ramlade på ett ställe och så fick jag allting över mig.

I Robins klass, för nybörjare, räknas inte resultaten och ingen segrare koras. Men självklart vill alla åka så fort de bara kan ändå. Fast för hans del tog det alltså stopp i förtid – på ett smärtsamt sätt.

— Jag ramlade på ett ställe och så fick jag allting över mig. Så jag vet inte om jag kan köra det andra heatet, säger Robin lite plågad men utan några sura miner.

Sophia Hedenstrand stod runt 50 meter därifrån och åt pasta samt laddade för revansch i 65-kubiksklassen.

— Det gick inte alls bra i första heatet. Jag kom sist eftersom jag fick motorstopp. Jag hoppas det går bättre nästa gång.

Cykeln var inte där just då, den höll på att tvättas. Och rengöring var något som många behövde tänka på efter att ha vistats i lervällingen. Det gällde även tidningens reporter och fotograf, för övrigt ...

Läs också

( 9 st )

Läs mer om dessa ämnen

HäradBarnSportUngdomarmotorsport
Relaterat

Mest delat denna vecka