– Det är målvaktens dröm att hålla helt tätt men det är svårt att lyckas. Nu gick det vägen, det har varit nära så många gånger, förklarade burväktaren belåtet.

– En benparad i slutskedet var jag riktigt nöjd med. Och så var det ju några farliga styrningar som jag hade lite tur med.

Blygsam natur den där rutinerade 24-åringen. När vi berömde ett par lysande parader mot  frispelade motståndare i första perioden, ruskade Oliver bara på huvudet och log:

– Dom hade jag ju full koll på.

Och ingen puck slank förbi alltså och den efterlängtade hundraprocentaren kom i 21:a och näst sista omgången av Hockyettan Västra.

Säsongen som helhet då?

– Tämligen nöjd, inte minst på slutet. Jag blev utbytt ett par gånger och man kan alltid förbättra sig.

Något som Linden gjort med besked efter en trevande inledning i den högre serien. Nivån har successivt höjts markant i samtliga lagdelar.

– Vi hade lite inkörsproblem. Nu spelar vi riktigt bra, förkunnade tränaren Jocke Lundholm.

– Det känns både glädjande och tillfredsställande.

Och så berömde en handfull spelare. Söndagens främste back, storväxte Oscar Klockerud och Oliver Skoog icke att förglömma. Båda har tagit stora kliv framåt och utvecklats till backklippor att lita på.

Forshaga spelade oerhört tufft, på gränsen till det tillåtna, för att om pressa hemmalaget. Det gick nu inte och trepoängaren innebär att sjätteplatsen, med lika många bonuspoäng till Vårettan som startar efter jul, blir ett faktum vid seger över Köping i sista serieomgången på onsdag.

I slutskedet av första perioden checkade Hugo Olllila till sig pucken på Forshagas blålinje och satte sedan pucken otagbart. Han leder därmed den prestigeladdade interna skytteligan och det räcker med en "pyts" mot Köping för att nå tvåsiffrigt.

Mållöst sedan i den täta fighten fram till 13.27 i sista då Gustav Särenborg rafsade in en målvaktsretur. I slutsekunderna snubblade sedan Linus Ageborg  utan riktig balans fram till 3-0 i tom bur. En viljeprestation.

Stefan Gråhns har varit i hetluften länge. Veteranen borde nog ha kunnat sansa sig en smula i ett kurr efter drygt tretton minuter in på slutronden. Nu avslutade han handgemänget med ett par onödiga slag när bråket egentligen var över med matchstraff som följd. Dessbättre för hemmalaget kostade dock inte utvisningen seger.

Ett frågetecken inför dusten i Västmanland är lagkaptenen Christofer. Han ådrog sig en armbågsskada i slutminuterna och hade rejält ont.