• Lindenjubel efter ett av lagets sju mål mot Åker/Strängnäs. Foto:
  • Foto:
  • Foto:
  • Foto:
  • Foto:
  • Foto:
  • Foto:
1/

Linden körde över Åker/Strängnäs inför storpublik

Ishockey

Linden tog säsongens första trepoängare medan Åker/Strängnäs har det fortsatt blytungt med tji poäng och 2–16 i baken efter två matcher i hockeytvåan.

— Vi fick en fantastiskt bra start i kväll, något helt annat än i våra tidigare matcher, säger Lindens tränare Gustaf Länn.

Hela 674 nyfikna åskådare dök upp i Strängnäshallen för att spana in "derbyt" mellan ÅS och Linden – lagens första möte på nästan sju år och där det senaste vanns av ÅS med 8-2.

I går såg det annorlunda ut.

Den 38-årige veteranen Fredrik Nyberg visade vägen när han klippte in 1–0 i numerärt överläge och innan första perioden var över såg Jim Gustafsson med två baljor till att gästerna hade 3–0 redan vid första periodpausen.

— Jag är kanonnöjd med vår första period, vi spelade rejält och tog vara på chanserna, säger Gustaf Länn.

Tidigt i andra perioden reducerade hemmalaget genom Jesse Narva i spel fem mot tre, men innan det var dags för vila hade Linden gått fram till 5–1 efter mål av Carl Wallin och Erik Lindberg.

— Linden var betydligt hetare än oss i första, men andra perioden inledde vi starkt och hade bud på fler mål när Alexander Lundström fick fem minuter och matchstraff. Tveksam utvisning, jag tycker det var axel mot axel, säger ÅS-lagledare Mikael Blomdahl.

I den avslutande perioden såg Erik Lindberg och Joonas Ruotsaari med var sin kasse till att Eskilstunalaget kunde ta bussen hem med komfortabla 7–1 i bagaget.

— Det var många som stack ut i kväll, säger tränare Länn och nämner duon Jim Gustafsson-Christopher Norlin.

Åker/Strängnäs lagledare Mikael Blomdahl var inte allt för nedslagen efter förlusten.

— Nej då, vi bryter ihop och kommer igen – det är många matcher kvar, säger han.

Läs också

( 13 st )

Läs mer om dessa ämnen

Linden HockeyÅker/Strängnäs HCIshockey
Relaterat

Mest delat denna vecka