Han och Krister Cederberg sköter arbetet med att forma nästa års spelartrupp samt att jaga tränaren Gustaf Länns efterträdare. Länn sa efter 3–6 mot Nacka, där seger hade inneburit säkrad division 1-plats, att han saknar energin för att leda laget en vinter till.

‒Vi har vetat om det i några veckor, berättar Morell.

Har ni hunnit dra igång tränarjakten redan?

‒Nej, det har vi inte. Klart att vi har diskuterat lite sinsemellan men vi ville först veta på vilken nivå laget skulle spela innan vi började med det arbetet på allvar. Däremot hoppas vi att "Dogge" (Douglas Smedberg) blir kvar som assisterande.

Morell tillägger:

‒Läget är likadant på spelarsidan men vi räknar med att kunna behålla stommen ur dagens trupp. Sedan får säkert några killar erbjudanden från division 1-lag och vi vill så klart inte stoppa någon i så fall.

Mats Morell var på plats i Nacka och såg debaclet som innebar att Eskilstunalaget bara blev femma i kvalserien och att allt hopp om en friplats försvann.

‒Jag tror att det var mycket anspänning hos killarna. Första halvan av matchen var väldigt dålig. Jag tycker att vi borde slå Nacka i nio matcher av tio men den här gången gick det inte.

När den värsta besvikelsen lagt sig väntar alltså en nysatsning i ett Linden där det mesta pekar i rätt riktning.

‒Ekonomin är bra nu, klubbchefen Anders Björk har gjort ett jättejobb. Vi har även bättre fart på ungdomssidan så allting är egentligen positivt. Förutom det som hände i Nacka ...