• Elton Wase i rödtröjade Linden ser till att hålla pucken utom räckhåll för motståndaren i Värmdö i den här närkampen. I bakgrunden syns även Ville Niemi och Alexander Hjorth. Matchen slutade 5–1 till Eskilstunalaget. Foto:
  • Värmdös Felix Anderberg lyckades göra ett mål på Lindenmålvakten Frode Huss Sundström. Men i övrigt var Eskilstunalagets kasse stängd. Foto:
1/

Lindens U13-killar sprang av sig ilskan

Ishockey

Vad gör man efter att ha fått storstryk?

Lindens U13-lag har ett knep som verkar fungera.

— Killarna fick springa allt vad de orkade i ungefär 200 meter. Sedan var vi mycket bättre i de två sista matcherna, säger coachen Christian Mesimäki.

Eskilstunalaget hade en försäsongscup hemma i Sméhallen i lördags med ungefär en månad till seriestarten. Till att börja med gick det inte enligt planerna. Det blev 1–2 mot Södertäljes flicklag.

— Vi har mött dem i sex säsonger ungefär och det brukar alltid vara jämnt. Vi hade en bra kvitteringschans med fyra spelare fria när Södertälje gjorde ett byte. Då blåste domarna av oss för sex utespelare på isen. De missade att vi hade plockat ut målvakten, säger Mesimäki.

Inte blev det roligare i match två där Tumba vann med hela 9–0.

— De åkte skridskor så där var det inget snack. Det var efter det killarna fick springa av sig ilskan. Sedan började vi lira hockey igen, säger Lindentränaren.

Belöningen blev en skön avslutning på turneringen genom 3–1 mot Mälarhöjden/Bredäng och 5–1 mot Värmdö där Gustav Lundstedt fick äran att pricka in tre av målen.

Vad fick du för besked?

— Främst att killarna har utvecklats och mer börjat förstå vad hockey handlar om. De ser att det inte går att bara åka utan man måste passa pucken och hjälpa varandra.

Målet i vinter?

— Vi siktar på att bli topp tre i Sörmlandsserien, det sägs att det ska vara väldigt tufft motstånd där i vinter.

Men innan dess väntar ett annat roligt äventyr. Om drygt en vecka ska laget få åka tåg upp till Ånge för ytterligare en försäsongsturnering.

Läs också

( 13 st )

Läs mer om dessa ämnen

Linden HockeyIshockeySport
Relaterat

Mest delat denna vecka