Lindenseger i Värmland: "Grym laginsats"

Förlust ena dagen mot Kumla med 1–5, två dagar senare vinst mot Forshaga med 4–2. Linden verkligen blandar och ger men klart är att laget är att räkna med i Hockeyettans toppstrid.

Linden vann på bortaplan mot Forshaga under söndagskvällen.

Ishockey2020-01-26 19:43

Efter förlusten hemma mot Kumla i fredags valde Lindentränaren Joakim Lundholm att vila hela laget från träning under lördagen. Och det verkade ha gjort susen för Eskilstunalaget.

Forshaga, som imponerat så här långt i Hockeyettan, började ändå bäst och gjorde 1–0 redan efter två minuters spel. Men sedan tog Linden över där kedjan Linus Ageborg, Oskar Carlsson och Niklas Hjalmarsson visade vägen. Kvitteringen stod Ageborg för och han skulle visa sig återkomma i målprotokollet lite senare.

Men Linden var inte klara där. En minut senare tog Linden ledningen genom Andres Staforelli.

Lika snabbt kom kvitteringen 2–2, innan Staforelli på nytt gav Linden ledningen, tid 17.02.

Svängigt värre.

Efter en mållös mittenperiod kunde Linden öka på sin ledning i början av tredje perioden. Ageborg gjorde målet och även om det blev lite spänning i slutet, då Linden gick runt med 13 spelare på grund av att laget åkte på två femminutersutvisningar, kunde Eskilstunalaget ta hem segern.

– Vi var trötta senast mot Kumla och hade inte riktigt kraften då. Nu höll vi oss till vår gameplan och spelade som vi vill till 100 procent. Vi hade bra tålamod i spelet och gjorde en grym laginsats, säger Lindens tränare Jocke Lundholm som plussade lite extra för målvakten Oliver Eriksson, tvåmålsskytten Linus Ageborg och backen Filip Pilö som enligt Lundholm gjorde sin bästa match hittills i Lindentröjan.