Hamnar Matej Zagar i skymundan vid ett Fredrik Lindgren-intåg i Smederna eller får klubben plats med båda högsnittarna plus Andzejs Lebedevs? En av många högintressanta frågor under den här spännande snitträkningstiden på året. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Lindgren in kan betyda Zagar ut i Smederna

Speedway

Skulle Fredrik Lindgrens intåg i Smederna kunna betyda att guldhjälten Matej Zagar får lämna?

I så fall ser tidningens Stefan Alhag gärna en värvning som för tankarna till ett Disneylejon.

Speedwaysäsongen är fantastiskt kul, inte minst när Smederna presterar som 2017 givetvis.

Men som bokstavs- och sifferälskare gillar jag den här tiden nästan lika mycket. När jag kan sitta med snittlistan på skrivbordet och räkna på vilka uppställningar som ryms in under taket på 10,250.

När både en reporter i Vetlanda och SVT, vars Thomas Lindblom har jobbat på Race och känner mycket speedwayfolk, skriver att Fredrik Lindgren redan är klar för Smederna utgår jag ifrån att det stämmer.

Vet av egen erfarenhet att när klubb och förare säger att inget är klart kan det mycket väl vara så. Jag ringde Pontus Aspgren förra hösten. Han medgav kontakt med Smederna – men mer fick han inte säga för klubben ville presentera honom officiellt på ett datum man själv valde. Gissar att detsamma sker med Lindgren när han piggnat till efter sin senaste krasch.

Så med Lindgren in och Andzejs Lebedevs redan klar – finns det plats kvar för Matej Zagar? Efter hans jättesuccé i slutspelet önskar säkert alla smedsupportrar det. Men så har vi snitten. 1,938 på Zagar, 1,909 på Lebedevs och 1,865 på Lindgren äter upp mycket (5,712) av de tillåtna 10,250.

Att det dessutom kan gå snett för ett "framtungt" lag kan Piraterna och Stefan Andersson Skill vittna om under ed ...

Smederna vill säkerligen behålla Zagar. Men OM det inte blir så bör Robert Lambert vara intressant. Hans snitt på 1,565 går då fint att pussla in, han fick bara åka fem matcher för Masarna i år och vann dessutom JVM-kvalet i Eskilstuna i maj.

"Lambert var absolut snabbast", började kommentaren från lagledaren Stefan Jarl i tidningen efter tävlingen och förare som kör snabbt på ovalen där hälften av ett lags matcher körs måste rimligen stå högt i kurs. Som bonus är Lambert omnämnd på Masarnas egen silly season-sida med formuleringen "intressant för Smederna".

Jag diskuterar flitigt med en speedwayfrälst kompis och smedsupporter. Han är avskräckt av tidigare svaga brittiska förare i klubben och därför inte taggad på en ny. Jag känner mig mer positiv.

Så för kompisen har jag lanserat Lindgren, Lebedevs, Lambert, Mikkel Michelsen, Pontus Aspgren, Michael Jepsen Jensen och Linus Eklöf som sju av de åtta tillåtna förarna med snitt över 0,5. Den återstående gubben tvistar vi om ännu. Kim Nilsson kanske?

Förresten, varje gång jag hör Robert Lamberts efternamn minns jag en tecknad, kort Disneyfilm jag ofta såg som barn (sök på "Lambert the sheepish lion" om ni vill se). Den handlar om lejonet Lambert som hellre vill vara ett får.

Om Robert drar på sig smedvästen får vi hoppas att han liknar det tuffare djuret på speedwaybanorna ...

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

SmedernaSportmotorsportspeedway
Relaterat

Mest delat denna vecka