Både i fredags och under söndagen åkte Lindgren i Polen. Han tog 9+1 respektive 6+2 för sitt Czestochowa i det polska slutspelet.

Rapporterna säger att allt kändes bra och att han är därmed tillbaka i smedlaget som tar emot Indianerna på tisdagskvällen.

– Jerker (lagledare Eriksson) pratade med honom efter den polska matchen i dag och Fredrik gav klartecken. Det är skönt att ha honom tillbaka, säger lagledaren Stefan Jarl i Smedernas Facebook Live-sändning på söndagskvällen.

Artikelbild

I den första kvartsfinalen körde Smederna riders replacement för honom. I övrigt får samma sex förare som körde senast chansen igen.

Med sig i bagaget från den första kvarten i Kumla har smederna ett tolvpoängsförsprång efter 51–39 till Eskilstunalaget.

Ett grymt bra utgångsläge.

– Det sticker jag inte under stol med. Vi har skaffat oss ett bra läge men det är absolut inte klart. Skulle man ha riktigt oflyt kan man tappa två gubbar efter en krasch i första heatet. Men bortsett från något sådant ser det ju bra ut. Sen måste jobbet göras. Vi hade mersmak på en större seger men det kanske var bra att det inte blev större siffror för nu kan vi inte slå oss till ro, säger Jerker Eriksson som hoppas på storpublik.

– 5 000-6 000 i alla fall. Nu är det slutspel och för oss är det viktigt med stödet.