• Jesper Lindgren gjorde en riktigt bra insats när Guif besegrade Hammarby med 28–25 under tisdagskvällen. Foto:
  • Foto:
  • Foto:
1/

Lindgren van att spela i blått: Kände mig hemma

Handboll

Guif spelade i blått ställ för att stötta kampen mot prostatacancer. Det gillade försvarsgiganten och matchvinnaren Jesper Lindgren.

— Mitt gamla fotbollslag Östansbo IS är blå så jag kände mig hemma och när det går till bra ändamål är det klockrent, säger Lindgren efter 28–25 hemma mot Hammarby i Handbollsligan under tisdagskvällen.

Daniel Ekman gjorde 1–0 till Guif efter drygt två minuter och sedan räddade Herdeiro Lucau en straff från Martin Dolk. Därefter gjorde gästerna tre raka mål och hade även ledningen med 4–2 innan Eskilstunalaget vaknade.

Fyra raka betydde 6–4 och en ledning som aldrig tappades. Resterande 45 minuter hade Guif ett bra grepp om händelserna även om Hammarby vägrade att ge upp. I den andra halvleken tvingades gästerna jaga och hemmaledningen var fem mål vid flera tillfällen: 18–13, 20–15, 21–16, 24–19, 27–22 och 28–23. Lite spännande blev det med ungefär kvarten kvar då Guif hade tagit timeout. Direkt efter satte "Bajen" 21–18 och 21–19 innan Jesper Lindgren gjorde viktiga 22–19 och kort därefter 24–19.

— Jäkligt bra och fin match. Vi mötte ett starkt lag som visat fin form på slutet så det känns oerhört skönt att kunna vinna mot dem, säger Jesper Lindgren som var riktigt stark bakåt.

— Jag är jättenöjd med försvarsinsatsen. Tycker vi håller ihop det, jag och Sjöbrink, i mitten tillsammans med tvåorna och målvakterna och ettorna såklart men det är inte dem vi har mest samarbete med. Jag tycker vi får ihop det fint över hela banan. Vi fick dem väl nånstans till lägen vi ville att de skulle få. Sedan slank det in några pisskott från Fahlgren framförallt men han är duktig så det är svårt att hålla borta honom hela matchen.

Framåt blev det sex fullträffar för Jesper.

— Mest kontringsmål. Men det är väl okej.

Och två i öppet mål ...

— Ja (skratt), de är inte så svåra. Men de ska in också, säger Lindgren och skrattar.

Kvällen till ära uppmärksammade Guif Mustaschkampen och spelade i blått matchställ för att stötta arbetet mot prostatacancer. Tidigare har laget spelat i rosa för att stötta kampen mot bröstcancer.

— Måste säga att jag är van vid blåa tröjor. Mitt gamla fotbollslag heter Östansbo IS och de är blåa så jag känner mig hemma, säger Lindgren.

Vill du att ni spelar i blått alltid då?

— Ja, exakt (skratt). Nej då,det är kul att man kan göra såna här saker och när det går till bra ändamål är det klockrent.

tröjorna ska auktioneras ut och alla intäkter går oavkortat till Prostatacancerförbundets insamling.

Vems tröja drar in mest pengar den här gången?

— Tholin (Mathias) är alltid tung så det är honom man ska slå för att vinna, säger Lindgren fick som med all rätt fick priset som Guifs bäste mot Hammarby.

Ett pris som bland annat bestod av vattenflaska, handduk och en spargris.

Direkt efter matchen fick han möta ett gäng fans på Västra porten och svara på några frågor.

En av dem var "varför skjuter du inte oftare?"

— Vad fan ska jag säga ... jag ska bättra mig, svarade Lindgren med ett leende.

Läs också

( 2 st )

Läs mer om dessa ämnen

GuifHandbollSport
Relaterat