Linus Sundström (blå huva) och övriga i Masarna fick mestadels se bakhjulet på motståndarna. Något man inte behövt göra ofta när det varit matcher på Brovallen under 2017. Foto:

Linus Sundström: "Kör vi så dåligt har vi inget i finalen att göra"

Speedway
annons

Linus Sundström och Tai Woffinden inledde med en femetta för Masarna. Sedan fungerade ingenting för laget som hade vunnit varenda seriematch på Brovallen.

— Vi vet knappt själva vad som hände. En sak är säker, kör vi så här jävla dåligt har vi inget i finalen att göra, säger Sundström.

Efter dubbelsegern i början fick Avestalaget bara poängövertag i ett enda heat till. Det var i åttan när man toppade in stjärnan Woffinden.

Slutresultatet 38-52 chockade nog egentligen alla, bland annat hemmalagets förare.

— Vi hade förberett oss väl, gnistan fanns där före matchen men sedan blev vi totalt frånåkta. Banan var inte som den brukar vara, vi kunde inte åka i de spår som vi brukar hitta. Regnet gjorde att det blev tungt sprut och det var svårt att köra om ifall man hamnade bakom. Men det är inget vi kan skylla på, vi körde för dåligt bara.

Sundström tog bara en poäng till efter den lyckade starten, Artur Czaja nollade helt och Antonio Lindbäck blev sist i två av fyra heat.

När hemmalaget åtminstone var på väg att fixa en femetta i sista heatet tappade helt plötsligt Tai Woffinden kontrollen på sin cykel och voltade bakåt. Han uteslöts och i omstarten blev Przemyslaw Pawlicki frånåkt av Matej Zagar.

Det summerade ganska mycket av masmisslyckandet.

— Det enda positiva är att vi bara har kommit halvvägs. Oddsen är väl definitivt inte på vår sida efter det här men kan Smederna göra så här på vår bana kan vi göra något liknande på deras, säger Linus Sundström.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Sportspeedway
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka