Ylva Zelleroth, med rötterna hos Eskilstunagymnasterna (tidigare Gymmix) tävlar numera för Örebro och det laget säkrade i helgen guldet med resultatet 54,600 poäng när SM-veckan genomfördes i Helsingborg.

– Det här var vår tredje raka titel och vi är otroligt glada över det. Det var en väldigt jämn tävling där de tre finallagen tog en grenseger var och vi fick den högsta slutpoängen totalt med tre tiondelars marginal, berättar Ylva och tillägger:

– Vi är rutinerade när det gäller att tävla ihop och jag tror att vår sammanhållning är en mycket viktig faktor.

Artikelbild

Ylva Zelleroth (till höger) från Eskilstuna har fått fira SM-guld i Örebro tre år på raken, här med lagkompisen Mikaela Jörhag. I höst väntar ett nytt EM-äventyr för Ylva. Foto: Privat

Vikingarna från Lidingö nådde 54,300 och det räckte till en silvermedalj för truppen där Isabella Einéus ingick. Hon är ifrån Mariefred, inledde karriären hos Gripsholmsgymnasterna och har därefter även varit hos Strängnäs GF.

– Vi var trea i kvalet och klättrade en placering så vi var nöjda. Det var ju dessutom nära att vi lyckades vinna, säger "Bella" när vi på fredagen når henne under en semesterresa i Norge.

Häromdagen togs landslagstruppen ut för resten av 2018 och bland de tolv som kom med i damernas seniortrupp finns Isabella Einéus. Ylva Zelleroth är i sin tur bland de tolv som ska tävla i senior mixed – precis som de gjorde för två år sedan då de blågula vann båda klasserna.

– Det blir tredje gången jag är med i landslaget och det ska bli fantastiskt roligt att göra den resan igen och försöka försvara EM-guldet, säger Ylva.

– Jag visste att jag hade bra chans att komma med men man kan ju aldrig vara säker, säger Isabella.

Europamästerskapet avgörs i Odivelas i Portugal den 15–21 oktober och för första gången kan Sverige då även ställa upp med lag på juniorsidan.