Redan i oktober blev det klart att den tidigare Cityspelaren Simon Lundevall gjorde sin sista säsong i Elfsborg. Därefter fortsatte karriären i indiska NorthEast United som ligger i staden Guwahati. Men efter en misslyckad tid där bröts hans korttidskontrakt och sedan dess har Lundevall flyttat tillbaka till Sverige och tränat med nykomlingen i division 2, IFK Eskilstuna.

Lundevall var i förra veckan med när Eskilstunaklubben träningsspelade mot Idol Football Academy från Västerås på Tunavallen. Segern skrevs till 2–0 och SImon Lundevall spelade en halvlek. 

Den senaste tiden har det ryktats om flera alternativ. En namngiven klubb i Norge, Djurgården och AFC Eskilstuna har det skrivits om. Nu uppger sajten Fotbolldirekt att SM-guldvinnaren Djurgården är helt ute ur bilden men avslöjar att Superettanlaget GIF Sundsvall är den klubb som leder jakten på mittfältaren. Enligt sajten är Lundevall tränarteamet Henrik Åhnstrand, Andreas Pettersson och Tommy Naurins önskevärvning. 

GIF Sundsvall åkte förra året ur Allsvenskan med sina 20 poäng tillsammans med AFC Eskilstuna. När laget inledde Svenska Cupens två första omgångar för några veckor sedan blev det storförlust mot de allsvenska lagen Varberg och Hammarby. 1–4 respektive 0–4.  

Simon Lundevall har spelat för Eskilstuna City, Västerås, Gefle, Elfsborg och NorthEast United. Han har även gjort en landskamp 2015.