Elfsborg har en tung säsong i årets Allsvenska. Efter 19 spelade omgångar ligger laget på en mindre smickrande 12.e plats i tabellen med endast en poäng ner till negativt kval.

Men i söndagens match mot Djurgården såg det ut att gå vägen för Boråsarna som gått mållösa i sex raka matcher och förlorat de fem senaste. Laget tog ledningen genom Alex Dyer i den 59:e minuten och bara två minuter senare kunde den förra Eskilstuna City-spelaren Simon Lundevall öka på till 2–0.

– Det var riktigt skönt att göra mål. De första 65-70 minuterna spelar vi vår bästa fotboll hittills i år, säger Lundevall.

Men som så många gånger förr denna säsong så vill det sig inte riktigt för Boråsarna. Stefan Ishizaki orsakade en straff som Fredrik Ulvestad förvaltade på bästa sätt innan Dzenis Kozica kunde fullborda kvitteringen i matchminut 81.

– Det är två billiga mål som vi släpper in. Straffen de får är väldigt tveksam tycker jag, säger Lundevall.

I och med poängtappet har Elfsborg nu inte vunnit sedan i början av juli.

Vad säger du om er säsong?

– Vi har inte varit tillräckligt bra, så enkelt är det. Vi är inne i en ombyggnadsfas med ny tränare och nya spelsätt men det är samtidigt inget vi vill gömma oss bakom.

Vad är det som har saknats?

– Svårt att säga, men det mest uppenbara är ju att målen har uteblivit. Vi har potential att ligga mycket högre upp med den truppen vi har. Sedan har vi mött många av topplagen den senaste tiden och det har varit tuffa matcher.

Hur är stämningen i truppen?

– Den är bra. Alla är medvetna om situationen och vet att vi kan bättre. Det är bara att jobba på hårdare.

Simon själv har stått för nio poäng, varav fyra mål, på 18 matcher under säsongen från sin yttermittfältsposition.

Vad säger du om din egen insats i år?

– Jag hade gärna sett att jag kunde ha bidragit lite mer, framför allt med mål. Men jag har några matcher på mig att öka poängskörden.

Laget har nu 17 insamlade poäng och ligger farligt nära negativ kvalplats där Brommapojkarna i dagsläget befinner sig med 16 poäng.

Det finns en överhängande risk att ni åker ur Allsvenskan i år. Hur påverkar det faktumet er?

– Det är inget vi går och tänker på. Det är mest mycket snack runt omkring och det påverkar inte oss. Det är lätt att gräva ner sig, men vi vet vad vi kan så det är bara att gå ut och ta våra poäng. Jag är övertygad om att vi inte åker ur.