Målfest när Linden vann i hemmahallen

Linden jagar sjätteplatsen i Hockeyettan i kamp med Nyköping. På onsdagskvällen besegrades Kumla med 7-4 i Sméhallen och krympte Sörmlandsrivalens försprång med en poäng. Den 6 december möts lagen igen och då kan det avgöras vilket gäng som får börja Fortsättningsserien med sex "bonuspinnar".

Linden Hockey bjöd på målfest i Sméhallen.

Ishockey2019-11-20 21:31

Segern gladde förstås och lyckligast bland spelarna var tveklöst en forward och en back. I 17:e spelomgången och otaliga försök har nu även Alexander Larsson (4–2) och lagkaptenen Christofer Udd nätat i Hockeyettan.

– En perfekt passning från "Stoffe" (Norlin. vår anm.) och så var det bara att sikta. Skönt att se pucken trilla in, det har tagit alldeles för lång tid. Kul också att vi spelar bra och visar att vi hänger med bra i den här serien.

Christofer Udd har de senaste matcherna gått från klarhet till klarhet och fick panga in sin första fullträff.

– Helt ren. Var inne på att passa men så upptäckte jag hur fritt det blev och då var det bara att dra på stenhårt. Det blev en bra träff och målvakten hängde inte med.

– Jag borde ha gjort mål långt tidigare men det har inte velat sig, så det här var jätteskönt förstås. Hela laget kommer mer och mer, vi har tempo som räcker och det är god stämning i laget, förklarade västeråsaren vars stänkare betydde 5–2 efter 5.54 i sista perioden.

Andrés Staforelli fick pris som bäste hemmaspelare. Hans två mål inledningsvis grundlade segern.

Två "pytsar" även från Linus Ageborgs klubba.

Som helhet gjorde Linden en gedigen laginsats av arbetskaraktär och frånsett första 20 en tämligen medioker fight. Men i alla fall med rättvis utgång.

Redan efter 1.05 tog Liden ledningen med 1–0. Andrés Staforelli stod perfekt placerad i "slottet"och avslutade resolut.

En kvart senare svarade 22-åringen för matchens prestation då han bröt ett Kumla-anfall i mittzon och störtade mot mål för att avsluta sin soloraid med ännu ett otagbart skott. Hans sjunde fullträff i Hockeyettan innebar återtagen ledning eftersom gästerna kvitterat i powerplay

Linus Ageborg tråcklade in 3–1 efter 18.40 innan gästernas Joakim Nilsson reducerat på  ett straffslag i  slutsekunderna av första perioden.

Mitt i mittronden föll så Alexanders Larssons första för säsongen. Frispelad satte han pucken i nät bakom Jonathan Frykholm som ersatte namnen Fornbrant efter första pausvilan.

Två hejdundrande slagskott resulterade i slutronden när Linden inför 342 på läktarna utökade till slutliga 7–4.

Cristofer Udd dundrade alltså in 5–2 efter 5.54 och i powerplay gjorde Johan Cederberg från backposition matchavgörande 6–3.

Kumla reducerade till 6–4 och jagade ytterligare närkontakt. Då spolierades möjligheterna genom ett matchstraff med mindre än fem minuter kvar och med en man mer på banan prickade Linus Ageborg in sitt andra mål för kvällen och fastställde slutsiffrorna.