Trots att Guif prenumererat på slutspelsplatser senaste åren har premiärer i Handbollsligan (tidigare Elitserien) knappast varit någon rolig historia.

Inte sedan premiären 2013 (då Redbergslid bortabesegrades med 31–22) har Guif vunnnit en ligapremiär.

Under fredagen kom femte raka förlusten på lika många försök efter 23–27 hemma mot ett försvagat Alingsås (utan fjolårssuccén William Andersson Moberg och försvarschefen Fredrik Teern).

– Jag vet inte vad det beror på. Det är lite anspänning och nerver kanske. I dag fallerar anfallsspelet helt. Vi spelar jättebra i slutet av första halvlek och början på andra. Men i övrigt är det inte tillräckligt bra. Vi måste kunna göra det bättre, säger spelmotorn Daniel Ekman.

Blev ni ställda av Alingsås 5–1-försvar?

– Lite kanske. Vi var inte förberedda på det, men förstod kanske att det kunde ske nu när inte Teern spelade. Så lite förberdda var vi, men vi måste kunna lösa det bättre oavsett.

Och det är inte så att motståndet, på pappret, varit övermäktigt i de senaste årens ligapremiärer.

Förutom tre möten med Alingsås har motståndet hetat Skövde (24–26 på hemmaplan i fjol) och Ricoh (26–23-förlust 2014).

– Om jag visste svaret på varför vi har så svårt att prestera i premiärer hade jag ändrat på det direkt… Jag har inget bra svar på det, ärligt talat. Vi får helt enkelt bli bättre i premiärer och hjälpas åt ännu mer där ute, säger Ekman och fortsätter:

– Men det är klart att det är skillnad på en match i december och en premiärer. Då vet man lite vad som fungerar och inte fungerar. Vi måste vara mycket bättre än så här för att kunna vinna.

Guifs nästa ligamatch spelas borta mot AIK söndag 23 september.