• Emil Andersson försöker skjuta förbi Lugis Jakob Wickman Modigh. Foto:
  • Markus Sjöbrink och hans Guif hade en tung kväll hemma mot Lugi. Foto:
  • Adam Krantz gjorde en ny fin insats och räddade bland annat tre straffar. Foto:
  • Thim Ahlin gjorde en klart godkänd insats trots förlusten mot lundalaget Lugi. Foto:
  • Robin Andersson Dickfors blixtrade till i perioder. Foto:
1/

Markus Sjöbrink ursäkt till publiken: "Det ska inte få se ut så här"

Handboll

Guif föll tungt hemma mot Lugi i Handbollsligan. Direkt efter slutsignalen bad Markus Sjöbrink publiken om ursäkt för insatsen.

— Det är inte schyst mot dom som kommit hit och betalat för att se oss, säger Sjöbrink.

Onsdagskvällens match i stans nya arena går inte till historien som någon sprudlande underhållning och det var märkbart tyst bland de 1 866 åskådarna.

Lugi tog ledningen med 1–0 och Guif var med fram till 3–3. Sedan gjorde gästerna två raka och den ledningen släpptes aldrig. I slutet av den andra halvleken fick hemmakillarna ändå chansen att komma riktigt nära vid ett par tillfällen men lägena sumpades.

— Första 30 var vi inte på banan, inte vi som startade i alla fall. Vi släppte igenom dem för enkelt och de fick inte stryk. Men de som kommer in hos oss gjorde det jättebra, säger Guifs mittsexa Markus Sjöbrink och fortsätter:

— I andra halvlek började vi bra med 5–1-försvaret. Då blev vi aggressivare och vann lite bollar men framåt blev det för många missar. Vi är inte nöjda med den här matchen någonstans. Ändå var vi med på slutet, det är väl det positiva.

Varför blir det så här tror du?

— Vet inte ... det är svårt att säga men det ska inte få se ut så här. Det är inte schyst mot dom som kommit hit och betalat för att se oss och det är inte schyst mot varandra i laget heller. Det känns surt nu.

Guif, som saknade båda bröderna Ekman, hade märkbart svårt att luckra upp Lugis täta försvar. Och inledningsvis fick gästerna sina mål alldeles för enkelt. Målvakten Adam Krantz, som bland annat räddade tre straffar totalt och något friläge, var den som höll hemmalaget kvar i matchen.

Efter vilan, med ett annat försvar, blev det bättre men den där sista gnistan för att komma ikapp och vända saknades.

— Det var en liten period i andra som de gjorde lite enkla mål. Vi hade problem med deras 5–1 och jag vet inte om vi löste det egentligen men vi lyckades göra mål, säger Jakob Wickman Modigh som blockade skott efter skott från hemmakillarna.

Hade ni väntat er en sådan här typ av match?

— Det blir lite annorlunda när de saknar båda Ekman. Framförallt för mig är de jättejobbiga att möta. Efter den första halvleken tycker jag att vi kunnat leda med mer.

Thim Ahlin fick en hel del speltid och gjorde det bra. Unge Eric Johansson följde upp sina två mål i Alingsås med två nya nu och visade sin talang även om ha hade det tyngre bakåt. Robin Andersson Dickfors och Emil Andersson blixtrade till i perioder men kan inte göra jobbet själva.

Jakob Wickman Modigh tyckte om att spela i den nya arenan.

— Den är jättefin men det var inte samma tryck som i den förra hallen. Det brukar bli så i nya arenor men stolarna ser sköna ut, säger han och skrattar.

För Guif gäller det att ladda om till bortamatchen mot Skövde på söndag. Då är troligen Daniel Ekman tillbaka. När hemmakillarna vandrade ut i Eskilstunaregnet väntade en lång resa för Lugi hem till Lund.

— Svingött. Jag gillar det, det här är den bästa bortamatchen, säger Jakob Wickman Modigh och ler.

Läs också

( 2 st )

Läs mer om dessa ämnen

GuifHandbollSport
Relaterat

Mest delat denna vecka