I början av juni 2017 invigdes Stiga Sports Arena som rymmer 3 700 åskådare vid Guifs matcher. I oktober samma år vilket P4 Sörmland rapporterade om i veckan.

– Det är inom den budget vi har fått kring bytet. Det är beräknat att vara klart till slutet av nästa vecka så vi är färdiga till seriestarten. Jobbet har gått bra och det är enligt plan där inget oförutsett har hänt, säger Lina Englund.

Hon berättar att det vanligaste i landet är att ha en matta på sju millimeter men att det även finns arenor i landet med en matta på två millimeter.

Artikelbild

– Uppdraget var att bygga en multiarena som skulle passa olika verksamheter under samma tak som idrott, mässor och konserter. Sportgolvet är framtaget för att passa just multiarenor för att få kortare omställningstider. Då behöver man inte täcka golvet på samma sätt när man ska ställa om. Det är den inriktning vi har haft och nu har det blivit som det blivit, säger Lina Englund.

Blir det några nackdelar med det nya underlaget?

– Det som blir är att det kommer ta lite längre för kultur- och fritidsförvaltningen att ställa om arenan men det får vi hantera och det är inga stora problem. Det är inget fel på golvet utan handlar om att göra förutsättningar för alla.

Arbetsledare för driften på Stiga Sports Arena är Pasi Järvinen på kultur- och fritidsförvaltningen. Han menar att det är ett väldigt stort jobb som utförs av fyra personer.

Artikelbild

Mattan i Stiga Sports Arena ska bytas.

– De slipar ner och ruggar upp mattan först. Sedan ska de rulla ut de nya mattorna och limma dit det. Grabbarna vet vad de gör men bytet påverkar föreningslivet, vilket är synd. Nu blir ändå hallen till ändamålet det är tänkt med skolidrotten i C-hallen. Basket, volleyboll och parasport tar B-hallen och i A-hallen blir det främst handboll men även innebandy, säger han.

Efter mattbytet återstår en del jobb sedan läktarna har fått höjas. Den nya mattan har lagts på den gamla och under taket ovanför läktarna ska det brandskyddsmålas eftersom materialet där har fått bytas.

Artikelbild

Stiga Sports Arena blev officiellt invigd den 3 juni 2017.

– Golvet blir klart men sedan blir det lite målarjobb. Allt ska nog vara klart innan seriestarten och det blir en större process under Guifmatcherna så vi får träna in oss så det sitter, säger Järvinen.

Fredag den 14 september spelar Guif säsongens första match i Handbollsligan när Alingsås kommer på besök till Eskilstuna.