Stående från vänster Tuva Devad, Jonathan Bergkvist, Ayob Husein, Astrid Druga, Anton Malmström, Kevin Kurula, Tyyne Hanhela. Liggande, Oscar Gillström.

Maxutdelning för ASK-Eskilstuna på junior-SM

Tyngdlyftning
annons

Under helgen blev det full pott för ASK Eskilstuna på junior-SM i Bergsjö. Klubben vann den prestigefyllda pokalen för bästa klubb tack vare flera bra prestationer på samtliga lyftare.

ASK Eskilstunas ungdom- och juniorlag svarade för flera bra prestationer under junior-SM i Bergsjö under helgen.

Oscar Gillström vann i 105-kilosklassen. Han blev bästa herrlyftare i tävlingen med 306 poäng totalt och tog 130 i ryck och 150 i stöt. Oscar var väldigt nära att stöta 160 kilo två gånger.

Jonathan Bergkvist tog silver i 94-kilosklassen. Han satte personbästa i både i ryck i stöt, 105 respektive 130 kilo. Jonathan klev därmed upp som etta på rankingen för ungdomar i Sverige på herrsidan.

I 75-kilosklassen tog Tyyne Hanhela silver.

Kevin Kurula slutade på en silvermedalj sammanlagt i 56-kilosklassen. Han tog guld i ryck med 61 och silver i stöt med 68.

I 69-kilosklassen tog Anton Malmström och Ayob Husein fina medaljer. För Anton blev det silver och för Ayob blev det brons.

Astrid Druga i 53-kilosklassen kämpade i bastun för att komma ner i 48-kilosklassen men vägde in på 48,2 och tog brons i 53 kilosklassen med 42 i ryck och 56 i stöt. I 48-kilosklassen hade det inneburit guld.

Noterbart var att den yngsta lyftaren i laget med 13 år, Tuva Devad, tog en fjärde plats i 58-kilosklassen med 46 i ryck och 53 i stöt.

Läs mer om dessa ämnen

Sport
annons

Mest delat denna vecka