Citys Melvin Mahmutovic (till vänster) har här gjort ett av sina och Sörmlands tre mål mot Östergötland på Ekängen. Först fram att gratulera är Strängnäskillen William Björk. Foto:

Melvin sköt Sörmland vidare

Fotboll

Eskilstuna City-talangen Melvin Mahmutovic var på mäktigt målhumör i helgen.

Han fixade alla Sörmlands nätrassel i gruppspelet i Postnord Cup, det räckte för att distriktslaget skulle säkra en slutspelsplats.

Det började med 1–1 mot Örebro på Tunavallen på fredagskvällen och Melvin satte kvitteringen i den 24:e minuten. När Östergötland dagen därpå slog Örebro med 4–2 visste Sörmland att det krävdes vinst mot just Östergötland på Ekängens IP på söndagen om det skulle bli gruppseger.

En Melvin Mahmutovic i högform fixade det genom sitt hattrick i matchen som slutade 3–1 (1–0) och Sörmland tar därmed plats i en av slutspelsgrupperna i januari eller februari.

Dit kan även distriktets tjejer ta sig i deras motsvarighet Cup Kommunal. Det krävs dock vinst i ett extrakval i så fall, eftersom Sörmland blev grupptvåa i helgen. Det började bra med 4–3 mot Örebro i fredags. Målen gjorde Fanny Bråthe 2, Emelie Dayan och Nor Mustafa, alla tre till vardags i Eskilstuna United.

Men i söndagens gruppfinal mot Östergötland tog det stopp och efter 0–1 där måste Sörmland besegra någon annan grupptvåa i den kvalrunda som spelas i december.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Eskilstuna CityEskilstuna UnitedSportfotboll

Mest delat denna vecka

Relaterat