När AFC tog tre viktiga poäng under måndagen mot Gais satt flera tidigare AFC-spelare på läktaren och bevittnade matchen. Bland andra Omar Eddahri (som numera i allsvenska Djurgården), Haris Cirak och Rinor Nushi. När slutsignalen gick och vinsten var ett faktum gratulerades det friskt i spelargången.

I gångarna fanns även den långtidsskadade Luka Mijaljevic som anslöt till klubben i februari. Anfallaren, med förflutet i Gais, skadade som bekant hälsenan i premiären mot Brage så illa att det hållit honom borta från spel sedan dess.

För Mijaljevics del handlade det inte om någon operation. Det konstaterades tidigt att hälsenan börjat läka och att trådarna hittat varandra och därför var rådet att inte röra senan. Efter en tur hos Halmstad BK:s sjukgymnast Simon Bakkioui har AFC-anfallaren den senaste tiden varit i Stockholm hos sjukgymnasten Babis Toutounzoglou som tidigare höll till i Brommapojkarnas organisation.

– Det går framåt. Jag har två månader kvar av min rehab och jag gör framsteg hela tiden, säger 27-åringen och fortsätter:

– För mig blir det så klart mycket tid på gymmet men det blir även en hel del simning, cykling och så tränar jag rätt mycket på sand. Jag har börjat jogga lätt så jag har fortfarande en bit kvar. Med andra ord är denna säsongen är helt körd.

När siktar du på att vara tillbaka?

– Jag hoppas på att komma tillbaka i träning i januari. Jag har avtal med AFC även nästa år så målet är då att vara med och kriga om en plats.

Om det handlar om spel i Superettan eller Allsvenskan för AFC-anfallaren återstår att se. Hur som helst satt segern helt perfekt när Luka Mijaljevic såg AFC och Gais drabbas samman tidigare i veckan.

– Det var extra gött att vi kunde vinna. Speciellt eftersom jag känner alla i Gais sedan tidigare, säger han och skrattar.

Comebacken får alltså vänta på sig för 27-åringen. En som däremot ständigt håller sig aktuell, är Nemanja Miljanovic och inför matchen borta mot Degerfors har AFC-tränaren i princip hela truppen tillgänglig.

– Det ser bra ut för alla. Till och med för Bajram Ajeti som skadade sig mot Gais. Det verkar inte vara så allvarligt och vi tar ett gemensamt beslut angående hans medverkan i lördagens match, säger AFC-tränaren.

AFC åker till Värmland med en seger mot Gais i ryggen. Degerfors kommer också de från en imponerande insats.

– Degerfors gjorde en väldigt bra match mot Helsingborg i förra omgången och fick med sig en poäng. De har ett bra lag med skickliga individuella spelare som kan hota både i djupled och via inlägg, säger Nemanja.

Vad blir viktigt under lördagens match?

– Att vi får med oss resultatet. Vi måste fokusera på att spela matchen, inte att spela fotboll i första hand.

Det närmar sig slutet i Superettan. Märker du av några nerver hos spelarna?

– Nej, det gör jag inte. Vi är inne i en bra period nu och vi tar en match i taget. De senaste matcherna har vi stått för sena avgöranden och jag tror att det har bidragit till ökat självförtroende i truppen. Vi måste lita på vår förmåga, säger Nemanja Miljanovic.

Matchen mot Degerfors startar 16.00 på Stora Valla i Degerfors och ni följer såklart vår liverapportering på ekuriren.se.