Mikkel Michelsen tackade de tillresta smedfansen efteråt och de var garanterat nöjda med dansken som tog 8+4 poäng på sina fem heat i Avesta. Foto:

Mikkel Michelsens motor en joker som höll

Speedway
annons

Mikkel Michelsen drog en rövare och satsade på en helt färsk, oprövad motor. Chansningen gick hem och dansken tog 8+4 poäng i Avesta.

— Den var en liten joker. Vi drog bokstavligt talat bort överdraget till motorn häromdagen, säger "MikMik".

Michelsen har gått från klarhet till klarhet i år, med ytterst få plumpar, och han visar alltid vilja på ovalerna. Den här gången gjorde han något så ovanligt som att ta bonuspoäng i varje heat han körde utom ett. Det vann han.

— Ja, vilket resultat vi fick. Fantastiskt bra även om ingenting är klart ännu.

Men i somras förlorade ni med nästan samma siffror som ni vann med nu. Kan du förklara?

— Det var egentligen inte så illa förra gången heller. Men vi gjorde väldigt många misstag då. Nu hade vi förberett oss väl och lagandan i det här gänget är fantastisk. Vi är ett gäng bra killar som verkligen vill vinna.

Är det verkligen något extra här, ni kör ju i många ligor?

— Vi har bra spirit i mitt lag i Danmark också, i Polen är det däremot mer individuellt tänk. Här i Smederna hjälper alla varandra. Kul också att se Linus Eklöf. Jag vet att han har fått mycket kritik av fansen men nu presterade han väldigt bra. Jag är stolt över honom, säger Michelsen om reserven som körde in 4+2 poäng.

Situationen var lite annan för Smedernas andre dansk. En svårt plågad Michael Jepsen Jensen har haft en mycket jobbig vecka efter kraschen i heat 13 i Målilla.

— Jag har haft kontakt med lagledarna dagligen om jag ens skulle kunna köra. Tills för någon dag sedan kunde jag inte lyfta högerarmen ordentligt ens. Någonting hände med min biceps när jag ramlade och armen är inte vacker, säger lagkaptenen "MJJ".

Hans facit blev bara tre poäng på fyra heat.

Är det risk att du vilar i returen?

— Nej, jag ska köra.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

SmedernaSportspeedway
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka