• Rikard Moberg såg till att det blev en hemmaseger för Strängnäs AMS i lördagens tävling Jubileumssprinten. Foto:
  • Joakim Ellner Landberg, SMK Södermanland, fortsätter att prestera fina resultat. Foto:
1/

Moberg snabbast på hemmaplan

Bilsport

Strängnäs AMS med tävlingsledare Thord Söderberg i spetsen arrangerade Jubileumssprinten i lördags.

Man fick till ett fint upplägg med tre gånger tre varv med rallycrossbanan som bas.

Med sina 70 år på nacken är SAMS i allra högsta grad aktiv med flera rallyn plus rallycross och motocrosstävlingar i sin kalender. Innan start var hemmaåkaren Rikard Moberg med i förhandstipset som segrare. Med fina körningar i sin Mitsubishi lyckades Rikard ha marginalerna på sin sida och ta hem hela tävlingen även om motståndet var riktigt konkurrenskraftigt.

— Det var kul att vinna på hemmaplan. Nu närmar sig slutet på säsongen och vi ska gå igenom bilen i minsta detalj för att vara väl förberedda till vinterns tävlingar och SM-säsongen, säger en glad Rikard efter målgång.

I den trimmade tvåhjulsdrivna klassen blev det favoritseger för Jimmy Holmkvist från Gestrike.

Suveräne junioren Joakim Ellner Landberg som vunnit det mesta i år gjorde rent hus även denna gång. SMK Södermanland-föraren, som studerar jakt och vilt på gymnasiet till vardags, har en fin körstil med klockrent spårval, perfekta bromspunkter och utnyttjar sin Volvos kapacitet till fullo.

— Det är jätteroligt att det går så bra och visst hjälper det att tävla mycket, säger Joakim som för övrigt leder Svenska Rallycupens juniorklass där det är final nästa helg i Skänninge.

Sedan är det dags för Häradsbanan igen då finalen i 7-klubbars körs i Flens MS regi. Namnet Ellner är mycket bekant i rallykretsar och Joakim har ärvt intresset från mamma Marie, just nu kartläsare åt Joakim och som tävlade flitigt men la av 2001.

Morfar Anders kör fortfarande, har en lång karriär i rallyskogen bakom sig och missar sällan en tävling i 7-klubbarserien i sin Opel Ascona. Så intresset finns och förvaltas på bästa sätt av den gemytliga familjen Ellner.

Eskilstuna MK hade en fin dag med flera pallplatser. Kjell Eriksson blev trea i den trimmade tvåhjulsdrivna klassen för C-förare. Bland Volvo original-förarna blev Pär Johansson trea bland B-förarna och efter 80-talet tävlingar har endast två framskärmar gått åt.

— Det måste vara ett bevis på att det går för sakta, säger Pär efter målgång men pokalerna och tredjeplatsen säger annat.

Bland C-förarna i Volvo original kom Thomas Larsson från Strängnäs AMS tvåa strax före EMK:s Rasmus Palm. I ekonomiklassen blev det Eskilstunaseger genom Jonas Lindfors med runt fem sekunders marginal.

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

Sportmotorsport

Mest delat denna vecka

Relaterat