Damallsvenskan 2019 går under helgen in i sin sjunde omgång av 22.

Eskilstuna United möter topplaget Kristianstad borta i den sista matchen innan VM-uppehållet. Först den 22 juli väntar därefter nästa match som är mot Linköping hemma.

Som du säkert vet har United under våren haft oerhört svårt att både skapa målchanser och göra mål.

Ynka två fullträffar har det blivit. Samtidigt har försvaret varit bra och bara fyra insläppta är mer än godkänt.

– Vi har spelat hyfsat ända fram till den sista tredjedelen av planen. Men därifrån har det varit väldigt otajmat och det är svårt att säga varför det blivit så. Kanske sitter mycket av måltorkan i våra huvuden, att vi grubblar för mycket, säger nyförvärvet Fanny Andersson och fortsätter:

– Samtidigt är det väl så att om vi bara börjar få hål på motståndarna så lossnar det. Vi har helt klart kapacitet för att plocka fler poäng.

De senaste två matcherna (Vittsjö 0–1 och Örebro 0–0) har United haft en del möjligheter. Bland annat hade laget ribbträffar i båda fighterna och Fanny var den som träffade ribban mot Vittsjö.

– Lite oflyt har vi haft samtidigt som jag också tror att problem med att göra mål satt sig en del i våra huvuden.

Under söndagen väntar en ny svår match i Skåne.

Kristianstad borta, tv-sänds på ekuriren.se med start klockan 17.00 på söndag, blir något att bita i.

– De är starka, verkligen, men nu får vi ge allt för att avsluta vårsäsongen med en trepoängare. Gör vi det tycker jag vi åtminstone får godkänt och sedan får vi ladda om ordentligt och träna bra under uppehållet.

Vad behöver ni göra för att få in fler bollar?

– Vi behöver kanske träna ännu mer på situationer runt straffområdet. Hur vi ska agera och tänka när vi närmar oss målchanser så vi inte slarvar bort möjligheterna när de dyker upp, säger Fanny Andersson.

Inför mötet med svåra Kristianstad har tränaren Magnus "Munken" Karlsson ordinarie trupp.

– Vi har lite småskavanker här och där men jag räknar med att alla är tillgängliga, säger Munken och fortsätter:

– Det är mycket snack om att vi har svårt att göra mål, men jag känner att vi måste fortsätta tro på oss själva. Plötsligt lossnar det och mot Örebro senast hade vi massor av bra chanser men deras målvakter (Örebro bytte målvakt i paus) gjorde var sin riktig idioträddning.