Nämner man Torshälla och folkrace är det nog många som associerar till familjen Granfors. I fyra generationer har ”Granforsarna” gjort sig ett namn i folkrace-kretsar.

– I princip hela familjen kör. Från morfar i veteranklass ner till min kusin Kasper som kör junior, säger Natalie Granfors.

Natalie själv har under många år med kört för Eskilstuna Motorklubb men efter studenten flyttade hon ner till pojkvännen Jesper i Motala.

Artikelbild

Natalie Granfors.

– Jag valde att fortsätta köra för klubben, men tävlade inte lika mycket.

I början av sommaren 2018 flyttade hon och numera maken Jesper till Torshälla tillsammans med sina två barn, Lukas och Nadine. På Annerovägen bor redan många i Granfors-klanen och blev i sommar en familj rikare på gatan.

– Här har vi bättre förutsättningar att göra det vi brinner för. Stort garage och möjligheter att testköra bilar. Det hade vi inte riktigt i Motala, säger Natalie som till vardags arbetar som vaktmästare på Årbyskolan.

Maken Jesper, som nu också han representerar EMK, träffade hon på en folkracetävling och motorintresset har svetsat de båda samman.

– Jag vet inte hur det hade gått om vi inte hade haft lika brinnande intresse för motorer, skrattar Natalie.

Kräftracet har med ett enda undantag, anordnats årligen sedan 1982 och ingår i KM. Övriga tävlingar där är Våffelracet och Luciarullet.

Inför lördagens Kräfttävling är förberedelserna i full gång ute i ”Granforskolonin”, dock inte helt utan bekymmer.

– Växellådan rasade på min bil, så Jesper fick upp till Laxå och köpa två nya. Han hjälper mig alltid och pushar på. När jag vinner är det han som står och gråter av glädje, säger Natalie och ler mot sin make.

Jesper kommer även han att köra på lördag och inför tävlingen leder både han och Natalie sina respektive klasser.

– Vi vill inte släppa den ledningen. Det är bara vinst som gäller, säger Jesper Björklund Granfors och Natalie tillägger.

– Men också ha roligt!