Miljanovic kom till AFC Eskilstuna 2018. Tanken var först att han bara skulle vara sportchef i föreningen men han blev senare även huvudtränare istället för engelsmannen Michael Jolley som lämnade klubben efter degraderingen från Allsvenskan.

Nemanja ledde sedan laget tillbaka till finrummet efter en stark säsong i Superettan och avancemang via kval mot Brommapojkarna.

Förra våren tog Miljanovic även sitt AFC till final i Svenska cupen mot Häcken. Det är klubbens hittills största framgång. Men i Allsvenskan haltade AFC i tabellen. Under sommaren gick spelare i AFC ut anonymt och anklagade Nemanja för mobbning, något som den sistnämnde förnekade. Miljanovic satt då även med i föreningens styrelse.

Efter uteblivna framgångar i seriespelet återgick Miljanovic under hösten enbart till sin roll som sportchef och den litauiska duon Saulius Sirmelis/Saulius Cekanavicius tog över som tränare.

Nu har Nemanja Miljanovic gjort sitt i klubben.
– Jag vill tacka föreningen för den här tiden och jag är tacksam för att man godtar mitt önskemål om att få lämna. Det har varit en fin tid här i Eskilstuna. Jag vill passa på att önska alla i och runt föreningen ett stort lycka till i framtiden, säger Nemanja till AFC:s hemsida.

– Naturligtvis hade vi gärna sett Nemanja kvar i klubben, men vi tänker inte stå i vägen för hans önskemål. Vi är tacksamma för det arbete som Nemanja lagt ned för oss och hoppas han hittar ett nytt spännande uppdrag som tränare, säger ordföranden Alex Ryssholm.