Det var trean mot elvan, eller toppen mot botten om ni så vill när Jönköping gästade Tunavallen under lördagskvällen. Smålänningarna kom till Eskilstuna med tre raka förluster i bagaget och mötte ett AFC som har haft stora problem med målskyttet i de senaste matcherna.

Matchen började med ett stort spelövertag för hemmalaget. Man rullade boll men kom inte riktigt igenom gästernas täta försvar.

– Det känns som att de kommer hit för att inte förlora och ligger med en fembackslinje. Då är det svårt att skapa något, säger AFC-tränaren Nemanja Miljanovic.

Trots spelövertaget var det gästerna som skapade de farligaste chanserna under den första halvleken med bland annat en boll i ribban.

Efter kvarten spelad tvingades AFC till ett tidigt byte. Gianluca Curci gick av med känningar i framsida lår och ersattes av nyförvärvet Hossin Lagoun.

– Det var bara att gå in och köra. Jag fick göra några svettiga räddningar direkt och sen var man inne i matchen, säger Lagoun som i och med inhoppet debuterade i Superettan.

afc