• Jesper Norberg fortsätter som huvudtränare för City och ska leda laget ihop med Edier Frejd som troligen även spelar vidare. Foto:
  • Jesper Norberg, Per Liljeroos, Palle Strand, Leif Sundelius och Edier Frejd tillsammans på Årby IP. Foto:
  • Jesper Norberg och Edier Frejd. Foto:
1/

Norberg och Frejd kvar i City: Känns inte som vi är klara

Fotboll
Jesper Norberg och Edier Frejd ska leda City i division 2 även nästa år. – Det känns inte som vi är klara, säger Norberg.

För ett tag sedan avslöjade vi att Pelle Olsson ska träna AFC i Allsvenskan. Nu är det även klart vem som ska leda samarbetspartnern City. Det blir som väntat en fortsättning för Norberg med Frejd vid sin sida.

– Vi påbörjade något förra året och det tror jag vi kan få ännu bättre utdelning på. Det är kul, säger Jesper.

– För mig spelade det givetvis in att Jesper blev kvar. Det är kontinuiteten i City som behövs, säger Frejd.

Ska du spela också?

– Det får väl huvudtränaren bestämma om jag är tillräckligt bra eller inte. Kroppen håller, det känner jag och motivationen för att spela fotboll finns.

Du kanske siktar på en plats i AFC ...?

– Nej, det går inte nu när jag spelat i tvåan. Nån träning här och var kanske ... kan Zlatan kan väl jag, säger Frejd och skrattar.

Enligt vad tidningen erfar har killarna i Citys A-lag hoppats att Norberg skulle stanna.

– Alltid kul, roligare än tvärtom, säger Jesper och skrattar.

– De kanske också känner att vi har något bra på gång.

Hur truppen, som sätts ihop av AFC-sportchefen Azad Budak, utformas är inte klart än.

– Nu kan vi starta högre, full effekt kan man inte få första året. Men om vi fortsatt med samma trupp hade det varit ett annat utgångsläge och räckt långt.

Citys ordförande Per Liljeroos var glad när de ettåriga påskrifterna var klara.

– Huvudspåret var de här killarna och vi har fullt förtroende för Jesper och Eddie. Och jag är säker på att vi får en slagkraftig trupp till nästa år, säger Liljeroos.

– Vi inom föreningen är väldigt tacksamma för att de stannar. City ska ju leva kvar som en förening och ska framåt.

Både AFC och City börjar träna 10 januari.

Två veckor senare väntar ett gemensamt äventyr – ett träningsläger i Barcelona. City stannar en vecka och AFC tio dagar.

Resan blir dessutom lärorik för division 2-klubben som på nära håll får möjlighet att se hur det fungerar i ett elitlag.

Norberg säger att det kan bli aktuellt att spela en match under vistelsen i Spanien, i så fall årets första för City.

De nämnda Eskilstunaklubbarna har även anställt Karl Sandberg som ska vara instruktör och ansvara för utbildningen av ledare och framförallt spelare i åldrarna 6-16 år. Sandberg är bland annat representant för Horst Weins metoder för spelintelligens i Sverige.

– Kalle är en av få personer som har den kompetensen. Han ska utbilda och jobba efter den planen vi satt, säger Liljeroos.

Både han, Stefan Forsberg och Palle Strand – som alla är med och styr City – andas optimism och framtidstro.

Klubben jobbar även, ihop med SISU, med ett värdegrundsprogram. I det jobbet figurerar också Janne Lindh, som bland annat varit med och jobbat fram AIK-stilen.

En annan fråga är hur fler folk ska komma till Citys matcher.

– Det är ett generellt problem i hela idrottsvärlden att tappa publik. Vi måste göra det mer som ett event, en plats där man träffas och umgås. Men kommunen begränsar möjligheterna med alkoholtillstånd och restauranger, säger Forsberg.

– Vi tror att fotbollsintresset, i och med att AFC kommer hit, ökar i stan.

I början av januari ska ytterligare ett par baracker, där allsvenskarna ska ha sitt kansli, ställas upp på Årby IP. Där ska inledningsvis fyra-fem personer jobba för AFC.

– Det är svårt att veta var allt tar vägen så här i början. Några av deras spelare ska flytta hit, några ska bo kvar i Stockholm och bussas hit, säger Palle Strand.

AFC ska även få någon form av egen hemvist på Tunavallen.