Tidigare i veckan föll Hällbybrunn stort mot Triangeln med 0–8. Under lördagen blev det ytterligare en tung förlust borta mot gotländska Dalhem.

Hemmalaget tog snabbt ledningen och hade hela 5–0 efter 45 minuter. I andra halvlek fortsatte Dalhem innan Eskilstunalaget lyckades snygga till siffrorna genom Johanna Ly och Alice Larsson.

– Vi slår ju Dalhem när de har ordinarie lag men under fredagen hade tre landslagspelare från Kenya skrivit på för klubben. Så nu gjorde Tereza Obunyu fyra mål och Mary Kinuthia tre (båda byttes av efter 70 minuter) och man väl kan lätt säga att de körde över oss, säger Hällbytränaren Tony Bird som trots förlusten med 8–2 plussar för Ellinor Brink och Alice Larsson.

I och med förlusten bytte Hällby och Dalhem plats i tabellen och i dagsläget ser det minst sagt prekärt ut för Eskilstunalaget som parkerar sig sist i division 2 östra Svealand.

– Det blev ju helt nya förutsättningar. Mot Dalhem skulle vi ju ta tre poäng men de kommer kanske inte sopa rent i resten av matcherna men de tar inte stryk många matcher med det här laget, säger Tony Bird.