Fredrik Nyberg (till vänster) prickade in skottet som betydde att Linden får tillbringa våren med spel i den bättre division 2-serien. Arkivfoto: Niklas Holm

Nyberg sköt Linden till Alltvåan

Ishockey

Fredrik Nyberg blev stor Lindenhjälte på tisdagskvällen. Hans 2–2-mål räckte för att ta laget till Alltvåan med minsta möjliga marginal.

— Jag skjuter inte så hårt så det gäller att placera bra i stället, säger forwarden och skrattar.

En poäng behövdes för Eskilstunalaget för att säkra en topp fyra-plats. Efter två perioder var man pressat och i underläge 1–2 sedan Värmdö vänt efter Andrés Staforellis ledningsmål.

Då kom ett lysande anfall, Staforelli spelade ner bakom målet till comebackande Johan Cederberg som skickade vidare pucken på ett tillslag framför kassen där Fredrik Nyberg nöp till direkt och satte det ack så viktiga målet till 2–2.

— De skapade väl lite lägen efter det men vi styrde ut dem ganska bra ändå. Sedan var jag nära att göra 3–2 i öppen kasse men deras kille slog bort pucken på volley 1,5 meter upp i luften, hur han nu lyckades med det, säger Nyberg.

Mycket mer motiverande att lira Alltvåan nu va?

— Ja, det är ju en bättre serie och roligare matcher. Man har inte kniven på strupen på samma sätt som i fortsättningsserien heller.

38-åringen gör sin åttonde säsong i Linden och med rutinens rätt njöt han snarare än var nervös när allt stod på spel på tisdagen.

— Personligen känns det bara kul att spela såna här matcher. Inte som när man såg Italien–Sverige i fotbollen kvällen innan, då var pulsen skyhög. Här tänker man ju inte på läget när man är ute på isen.

Lindencoachen Gustaf Länn var förstås lättad efter att avancemanget var säkrat.

— Vi hamnade i några svåra situationer plus att Värmdös 2–1 kändes som minst en meter offside. Men vi löste det till slut plus att Johan Cederberg och Jim Gustafsson gjorde comeback nu och några till kan vara tillbaka nästa vecka när Alltvåan drar igång, säger coach Länn.

En förlängning och straffläggning (som Värmdö vann med 3–2 och därmed matchen med samma siffror) genomfördes också – men det hade bara akademisk betydelse den här gången.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Linden HockeyIshockeySport

Mest delat denna vecka

Relaterat